Shu Puer Pu-erh în mandarin, 25gr.

Regiune: Китай Юннань
(4 evaluări)
Indisponibil

Пу Эр в мандарине - новинка, ставшая уже классикой. Отличный получился купаж - горьковатый цитрусовый привкус органично смешивается с классическим шу пуэром. Такой чай должен попробовать каждый пуэроман. Каждый мандарин примерно 20-25 грамм. Торговая марка - Мэнхай (Menghai)

Caracteristici

  • Intensitate: 6/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 8/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-100 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-120 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 10-15 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Bata din bambus pentru matcha, 50gr.

Бамбуковый венчик для матчи является традиционным инструментом, необходимым для приготовления этого ...
425.00 MDL

Da Yi «8562», Menghai, 357gr.

Acest shu puerh este foarte dens, bogat și aromat. La gust, primele note sunt de zahăr de trestie, a...
3750.00 MDL

«Melcul verde», 50gr.

Ceaiul verde chinezesc din provincia Hunan. La infuzare, oferă un lichid de culoare galben deschis c...
110.00 MDL

Кофе Cagliari «Миндаль», 250gr.

Кофе "Миндаль" от Cagliari - это погружение в мир загадочного и завораживающего аромата миндаля. Он ...
225.00 MDL