Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shu Puer "Flaut și Macarale", 357gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
955 MDL 1050.00 MDL Salvați: 95 MDL

Acest Pu'er a ajuns la noi de pe muntele Hekai. Acolo crește cel mai vechi și cel mai mare arbore de ceai cunoscut de noi - Cha Wang ("Împăratul Ceaiului"). Arborii de ceai cresc în Hekai pe dealuri și munți la o altitudine cuprinsă între 1400 și 1750 de metri deasupra nivelului mării. Ei cresc într-un mediu natural, absorbind din natură și din soare substanțe benefice. Suprafața totală a lor este de aproximativ 1100 de hectare. Zona găzduiește aproximativ 2 milioane de copaci seculare cu vârsta cuprinsă între 200 și 1400 de ani. Înălțimea medie a lor este de 3-7 metri. Anual, aici se recoltează aproximativ 250 de tone de frunze de ceai de cea mai înaltă calitate. Aceasta este cea mai densă zonă plantată cu arbori de ceai seculare din provincia Yunnan, care este protejată de stat din acest motiv. Cu toate acestea, cea mai bună materie primă o ia compania "Liu Da Cha Shan" ("Cele Șase Celebre Munți ai Ceaiului"). Resturile sunt preluate de companiile mai mici și mai puțin cunoscute. Cum ar fi, de exemplu, Erhai Huapu Tea Industry Co., Ltd. Pu'er din Hekai are frunze mari, conține multă cofeină și are o amăreală pronunțată. Amăreala persistă aproximativ 3-4 infuzii, apoi se retrage și lasă loc "Dulceață care se întoarce de la gât în gură" - "Hui Gan" (回甘). Tonuri puternice de lemn și ciuperci.

Caracteristici

  • Intensitate: 5/10
  • Anul producerii: 2016
  • Concentratie la infuzare: 5/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-40 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 3-5 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Xia Guan "8653", 357gr.

Aceasta este cartea de vizită a fabricii Xia Guan. Dacă înainte erați indiferent față de puer, acum ...
2200.00 MDL

Shi Xiang Dan Cong "Parfum de rață", 50gr.

Nu există nicio "aromă" a unei ferme de rațe în acest oolong, desigur. Există doar legende și versiu...
375.00 MDL

"Citrus Melon", 50gr.

Ceai verde chinezesc cu adaos de frunze de stevie, bucățele de căpșuni și petale de gălbenele....
100.00 MDL

Ceai Rooibos "Capșuni", 50gr.

Rooibos (rooibos) cu adaos de bucăți de căpșuni, aromatizat cu frunze de coacăze și petale inflăcăra...
120.00 MDL