Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shu Puer Wu Xing "Lemn", 200gr.

Regiune: Yunnan, Menghai
(1 evaluare)
400.00 MDL

Aspectul ceaiului - o ambalare rotundă, cu o greutate de 200 de grame. Presarea este moderat de moale, ușor de desfăcut chiar și cu mâinile în bastonașe mari și cărnoase. La rupere, Pu-Erh-ul este curat, fără impurități străine, praf sau gunoi, uniform, cu o mică cantitate de tulpini. Aroma frunzelor uscate este reținută, foarte moale, subtilă, lemnul uscat fiind subtil completat de condimente și o notă abia perceptibilă de camfor. Infuzia este strălucitoare, bogată, de culoare castaniu-roșcat. Buchetul ceaiului preparat este moale, delicat, echilibrat și subtil, totodată suficient de expresiv și neted. Gama centrală a lemnului se completează bine cu nuanțe de nuci, condimente și aciditatea subtilă a fructelor de pădure. Aroma este înaltă, caldă, rafinată și pură. Gustul este neted, catifelat, plin, curat, echilibrat și rotund. Postgustul este lung, învăluitor, cu o plăcută aciditate revigorantă și o ușoară dulceață. Pu-Erh-ul este interesant și nobil, în primul rând pentru cei care apreciază un gust moale, liniștit și profund. Se prepară foarte lin cu accent pe buchetul bogat. Cu toate acestea, dacă este lăsat puțin mai mult, gustul și aroma se "întăresc" vizibil, dar fără a-și pierde farmecul. Este o opțiune ideală atât pentru dimineață, cât și pentru ceaiul de seară.

Caracteristici

  • Intensitate: 9/10
  • Anul producerii: 2019
  • Concentratie la infuzare: 9/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-98 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-20 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 8-10 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

"Palatul Yuebing", verde pu-erh, 100gr.

Un Pu-Erh foarte clar, rapid și vibrant. Energizează excelent. Prezintă o dulceață de caramel în gus...
325.00 MDL

Mini To Cha "Lavanda", 50gr.

Pentru infuzare, va fi potrivit un gaiwan sau o cană de ceai din lut. Încălziți vasul înainte de ser...
150.00 MDL

Jing Long №179, 357gr.

Puerh 179 pentru cunoscătorii de puerh shu puternic! Puerh shu de la Manhai, calitatea a 7-a a frunz...
950.00 MDL

To Cha "Tezhi T813", Tulin, 336gr.

O porție imensă de 336 de grame. Am redus intenționat prețul pentru a nu strica și a nu deteriora ac...
1500.00 MDL