Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shu Puer Gu Yi "Banzhang Jingdian Menghai Yuanwei", 357gr.

Regiune: Yunnan, Gu Yi
(3 evaluări)
700.00 MDL

"Yuanwei" - numele dat ceaiului Pu-Erh din materie primă Ban Zhang, se traduce ca "gust natural", ceea ce înseamnă că este un Pu-Erh clasic, fără nicio îndoire în tehnologia de fabricație, inovații sau amestecuri. Este apreciat atât în China, cât și în alte țări. Este un Pu-Erh clasic din materie primă Ban Zhang, de la fabrica Gu Yi. În procesul de producție se amestecă frunze de dimensiuni medii și o cantitate mare de muguri. Buchetul ceaiului preparat este bogat, cu nuanțe de lemn, ciocolată și nuci, cu o ușoară dulceață și o amărăciune plăcută. În postgust se simte o aciditate revigorantă.

Caracteristici

  • Intensitate: 8/10
  • Anul producerii: 2015
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-98 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-20 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-9 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 6-9 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Bol "Sânge de Dragon", 80 ml., 50gr.

Bolul unic cu caneluri, fabricat folosind tehnologia tradițională de ceramică Jianzhan, reprezintă o...
400.00 MDL

"Scântei de șampanie", 50gr.

Ceaiul verde "Pudră" cu adaos de bucăți de căpșuni, frunze de fragi și petale de gălbenele roșii. Ar...
130.00 MDL

Ceai Mate "Lămâie", 50gr.

Băutura etnică sud-americană de yerba mate cu adăugarea de lemongrass și coajă de lămâie. Are un gus...
100.00 MDL

"Melcul verde", 50gr.

Ceaiul verde chinezesc din provincia Hunan. La infuzare, oferă un lichid de culoare galben deschis c...
110.00 MDL