Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shu Puer Xiaguan Tuo Сha "Mica Franță", 250gr.

Regiune: China
(2 evaluări)
1300.00 MDL

Istoria acestui Pu'er a început în 1976. Atunci fabrica XiaGuan l-a prezentat la expoziția GuangZhou EXPO. Ceaiul a făcut senzație, în special printre vizitatorii străini. În 1979, omul de afaceri francez Fred Kemp a achiziționat o cantitate mare de acest Pu'er pentru vânzarea în rețelele de farmacii. Majoritatea oamenilor îl considerau un remediu pentru pierderea în greutate, reducerea nivelului de zahăr și a tensiunii arteriale. Cu toate acestea, îl puteți bea ca pe un ceai delicios. De altfel, obișnuința de a avea o dietă sănătoasă și de a bea ceai bun nu va fi niciodată în plus. Din cauza popularității uriașe a acestui Pu'er în Franța, a fost denumit Xiao Fa To Cha sau "Mica Franță". Cu toate acestea, inițial a fost rețeta 7663. Primul număr "76" înseamnă că rețeta a fost definitiv fixată în 1976. Următorul număr "6" indică faptul că materia primă pentru ceai aparține clasei a 6-a. De obicei, materialele prime pentru Pu'er (Mao Cha) sunt împărțite în 11 sau 12 niveluri. De la cel mai mic bob de ceai GongTing (Imperial sau Palat) până la TeJi (o categorie specială). Urmează materialele prime de la clasa 1 la clasa 10, unde apar frunzele de ceai mai groase și mai mari și tulpinile grase. Unele fabrici de ceai au propria lor clasificare doar pentru clasa 11 până la 9, cum ar fi fabrica de ceai MengHai. Aici, clasa nu se referă la calitatea materialului de ceai, ci în principal la neuniformitatea acestuia. Frunza brută de ceai nu poate fi amestecată, așa că nu este potrivită pentru clasificare. Ultimul număr "3" înseamnă "Fabrica de ceai XiaGuan", care a fost clasată pe locul 3 în acele vremuri când toate aceste fabrici de ceai aparțineau guvernului chinez. "1" înseamnă fabrica de ceai Kunming, "2" înseamnă fabrica de ceai MengHai, iar "4" înseamnă fabrica de ceai LiMing. Pliantele "Mica Franță" vin în ambalaje de 100 g sau 250 g. Ele sunt complet identice în ceea ce privește rețeta amestecului și materia prima de ceai, astfel că calitatea este aceeași.

Caracteristici

  • Intensitate: 5/10
  • Anul producerii: 2010
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 85-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 4-6 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

"Hutorok", 50gr.

Amestecul natural de plante care conține stafide, petale de trandafir sudanez, coji de cătină, cătin...
115.00 MDL

Chahai, porțelan, 150 ml., 1gr.

Chahai - un atribut indispensabil al ceremoniei ceaiului, tradus ca "marea de ceai"....
299.00 MDL

"Sigiriya", 50gr.

Un ceai verde clasic și rafinat din Ceylon. Frunzele de ceai "Sigiriya", asemănătoare cu niște "noro...
85.00 MDL

Jing Long №1, 100gr.

Desigur, știți cu siguranță că laurii țării principale a ceaiului îi perturbă mulți. Americanii nu a...
320.00 MDL