Shu Puer Xiaguan Tuo Сha «Mica Franță», 250gr.

Regiune: China
(2 evaluări)
Preț: 1300.00 MDL

Istoria acestui Pu'er a început în 1976. Atunci fabrica XiaGuan l-a prezentat la expoziția GuangZhou EXPO. Ceaiul a făcut senzație, în special printre vizitatorii străini. În 1979, omul de afaceri francez Fred Kemp a achiziționat o cantitate mare de acest Pu'er pentru vânzarea în rețelele de farmacii. Majoritatea oamenilor îl considerau un remediu pentru pierderea în greutate, reducerea nivelului de zahăr și a tensiunii arteriale. Cu toate acestea, îl puteți bea ca pe un ceai delicios. De altfel, obișnuința de a avea o dietă sănătoasă și de a bea ceai bun nu va fi niciodată în plus. Din cauza popularității uriașe a acestui Pu'er în Franța, a fost denumit Xiao Fa To Cha sau "Mica Franță". Cu toate acestea, inițial a fost rețeta 7663. Primul număr "76" înseamnă că rețeta a fost definitiv fixată în 1976. Următorul număr "6" indică faptul că materia primă pentru ceai aparține clasei a 6-a. De obicei, materialele prime pentru Pu'er (Mao Cha) sunt împărțite în 11 sau 12 niveluri. De la cel mai mic bob de ceai GongTing (Imperial sau Palat) până la TeJi (o categorie specială). Urmează materialele prime de la clasa 1 la clasa 10, unde apar frunzele de ceai mai groase și mai mari și tulpinile grase. Unele fabrici de ceai au propria lor clasificare doar pentru clasa 11 până la 9, cum ar fi fabrica de ceai MengHai. Aici, clasa nu se referă la calitatea materialului de ceai, ci în principal la neuniformitatea acestuia. Frunza brută de ceai nu poate fi amestecată, așa că nu este potrivită pentru clasificare. Ultimul număr "3" înseamnă "Fabrica de ceai XiaGuan", care a fost clasată pe locul 3 în acele vremuri când toate aceste fabrici de ceai aparțineau guvernului chinez. "1" înseamnă fabrica de ceai Kunming, "2" înseamnă fabrica de ceai MengHai, iar "4" înseamnă fabrica de ceai LiMing. Pliantele "Mica Franță" vin în ambalaje de 100 g sau 250 g. Ele sunt complet identice în ceea ce privește rețeta amestecului și materia prima de ceai, astfel că calitatea este aceeași.

Caracteristici suplimentare

  • Intensitate: 5/10
  • Anul producerii: 2010
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Puer negru (Shu)

Cum se prepară corect

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 85-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 4-6 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

«Înfloritor», 7gr.

Doriți să vedeți o minune? Puneți această bilă într-o ceașcă de sticlă și turnați apă fierbinte pest...
50.00 MDL

«Guntin Yi Hengxian Chun Pin», 357gr.

În antichitate, Puer era larg cunoscut, dar calitatea sa nu putea fi comparată cu cea a puerului reg...
1300.00 MDL

«Darjeeling» (clasic negru),, 50gr.

„Darjeeling” este un ceai negru clasic, supranumit „șampania ceaiurilor”. Acest soi are caracteristi...
160.00 MDL

Tuo Cha «Marea norilor», Lincang, 100gr.

Încă o dată "Norii înalți care zboară". Pu'er-ul primăvăratic este strălucitor, floral și revigorant...
330.00 MDL