Shu Puer Haiwan «9978», 357gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
1750.00 MDL

Una dintre proverbele chinezești spune: "Ceaiul a început ca un medicament și a crescut până la a deveni băutură." Sincer să fiu, cu astfel de "medicamente" precum Shu Pu-Erh de la faimoasa fabrică de ceai Haiwan, suntem gata să ne tratăm în fiecare zi. Va fi cea mai plăcută formă de tratament posibilă. Cine nu ar aprecia gustul lemnos și de nucă, cu subtile accente de fructe?! 9978 este alternativa de la Haiwan pentru celebrul 7572. Rețeta a fost creată în anul 1999 de către legendarul Zhou Bing Lian, care se spune că a "preluat controlul personal" al procesului, rezultând într-un Pu-Erh excelent!

Caracteristici

  • Intensitate: 6/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 8/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-100 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 7-12 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Матеро (калебас) «Черный Бриллиант», 350 мл., 1gr.

С этого момента и навсегда начинаем называть калебас - матеро, и переходим на português do Brasil-ак...
500.00 MDL

«Flamango», 50gr.

Ceai negru chinezesc cu adaos de bucăți de pitaya (fructul dragonului), mango, flămânzi de zahăr, co...
125.00 MDL

Кофе Montana Бразилия «Желтый Бурбон», 150gr.

Кофе Montana "Желтый Бурбон" - это настоящая сладость в каждой чашке. Этот уникальный сорт кофе обла...
275.00 MDL

«Lemongrass verde», 50gr.

Ceaiul verde cu bucățele de lămâie, ananas, fructul pasiunii și kiwi. Această minunată combinație es...
100.00 MDL