Shu Puer «Epoca Marii Puteri – Dinastia Ming», 357gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
1200.00 MDL

Dinastia Ming a fost o perioadă de înflorire a statului chinez. În acest timp a fost complet construit Marele Zid Chinezesc. Blocurile enorme de piatră erau fixate cu terci de orez - și ele încă stau! În timpul dinastiei Ming a apărut faimosul porțelan alb-albastru chinezesc, a renăscut interesul pentru literatură și caligrafie. Chiar și faimoasa, iubita noastră, bucătăria chineză a apărut atunci. Și în timp ce țarul rus Ivan al III-lea doar s-a născut, la Beijing deja făceau podele încălzite. Admirând acea mare perioadă de înflorire, țăranii din satul Haizhen Manduan (Menghai) au creat acest minunat Pu-erh. Înțelegi, numindu-l astfel, ceaiul nu ar fi putut ieși rău. În ciuda prețului nu foarte ridicat, acest Pu-erh ne va încânta cu un gust profund, în special din a treia infuzie, și cu un parfum minunat. Iar pentru energie, are cât pentru întregul imperiu Ming!

Caracteristici

  • Intensitate: 6/10
  • Anul producerii: 2019
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-100 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 5-8 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

«Templul Raiului Bingdao», 357gr.

Principalul factor care determină calitatea Pu-erh este totuși materia primă. Un bun meșteșugar va p...
1000.00 MDL

«Scântei de șampanie», 50gr.

Ceaiul verde "Pudră" cu adaos de bucăți de căpșuni, frunze de fragi și petale de gălbenele roșii. Ar...
130.00 MDL

«Lacrimile dragonului» (premium), 50gr.

Unicul ceai verde chinezesc. Vârful frunzelor de ceai este rulat în biluțe, acoperite cu puful delic...
200.00 MDL

«Спелые фрукты от Ботаника», 357gr.

Пуэр "Спелые фрукты от Ботаника", 357 гр., представляет собой настоящее чудо в мире чая. Открыв этот...
1050.00 MDL