Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shu Puer "Elefantul din Feng Zhai", 357gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
1500.00 MDL

Xishuangbanna este cea mai iubită de elefanții chinezi. Le place să se plimbe pe ea din Myanmar prin China spre un loc oarecare în Laos sau Vietnam. Pe drum, ei fac tot felul de năzdrăvănii, fie strică un gard, fie calcă pe tufe. Elefanții nu se ating de copacii de ceai, dar oricum aduc multe necazuri. În 2021, o turmă de 17 elefanți a părăsit rezervația lor în Xishuangbanna și s-au îndreptat spre nordul Yunnanului. Pe drum, ei au forțat ușile, au atacat magazine, au furat mâncare, s-au jucat în noroi, s-au îmbăiat în canal și s-au oprit să doarmă în pădure. Trezindu-se, ei au devastat câmpurile și au vizitat casele oamenilor. Într-un caz, au reușit să deschidă un robinet de apă cu trompele lor și au făcut o coadă în curte pentru apă. În cele din urmă, ei au vizitat orașul Kunming, au călcat pe multe câmpuri și s-au întors înapoi. Siguranța acestei călătorii a gigantilor a fost asigurată de 360 de oameni și 140 de drone. Elefanții au devenit instantaneu stelele rețelelor sociale chineze și ale televiziunii. În onoarea acestei călătorii, fabrica de ceai Menghai Yunban a lansat o serie de Pu-erh-uri. Shen și Shu. Materia primă pentru acest Shu a fost colectată în 2019 în regiunea Mengla, satul Fen Zhai. Pu-erh-ul s-a dovedit a fi puternic, aromatic, ușor tabacic. Foarte energetic. Ca un elefant!

Caracteristici

  • Intensitate: 6/10
  • Anul producerii: 2019
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-100 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 5-8 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Ceai cu cimbru, 50gr.

Minunatul ceai negru chinezesc (numit în China ceai roșu) are statutul de remediu natural, fiind fol...
65.00 MDL

Ceai "Dark Dan Cong", 50gr.

Acesta este un oolong întunecat. Ca gust, amintește puțin de pu-erhul fermentat și ceaiul negru. În ...
190.00 MDL

Xia Guan "Primăvara devreme 8113", 357gr.

Dacă, întâmplător, aveți chef să cuceriți Everestul sau să săriți cu parasuta, avem un ceai special ...
1900.00 MDL

Oolong "Ali Shan", Taiwan, 50gr.

Ali Shan oolong este versiunea taiwaneză a ceaiului Tie Guan Yin și provine din regiunea Ali Shan, s...
300.00 MDL