Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shu Puer "Păun Bu Lan Shan", 357gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
1000.00 MDL

Încă din era dinastiei Ming, penele de păun erau considerate un semn distinctiv al oficialilor imperiali. Mai mult, cu cât erau mai multe "ochi" pe fiecare pană, cu atât era mai înalt rangul funcționarului. Judecând după coperta acestui Pu-erh - aceasta este proprietatea unei întregi grupări de oficiali de rang înalt. Acest lucru, desigur, este o glumă. De fapt, în mitologia chineză, păunul simbolizează Yang. Iar Yang reprezintă Soarele, cerul, activitatea, căldura, nașterea unei noi vieți, simbolul masculin. Și acest simbolism nu este întâmplător. Acest Pu-erh corespunde pe deplin caracteristicilor Yang. El te va încălzi, îți va da energie, îți va oferi o rază de soare în mijlocul iernii. Și dacă ești confuz și trebuie să te aduni, o înghițitură de "Păun" îți va da cu siguranță curajul și puterea necesară pentru următorul efort înainte. Acesta este un reprezentant tipic al Pu-erh-urilor de la Bu Lang Shan. Grădinile de ceai vechi din regiunea Bu Lang sunt cele mai înalte din Yunnan (1900m). O comisie specială supraveghează cu strictețe vârsta arborilor. Plantarea de noi copaci este strict interzisă aici. Frunzele de ceai aici sunt mari și grele, iar ceaiul din ele are o amărăciune remarcabilă, care se transformă într-un postgust dulce. Un Pu-erh tipic "de gust vechi".

Caracteristici

  • Intensitate: 6/10
  • Anul producerii: 2013
  • Concentratie la infuzare: 7/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-100 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 9-14 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Pu-erh presat pentru drum, 100gr.

Ună opțiune excelentă pentru cei neliniștiți, călători prin viață. Din cauza lockdown-urilor constan...
325.00 MDL

Ceai Milky Oolong "Nai Xiang" (milk oolong), 50gr.

Milk Oolong Naixiang (Floarea de Foc cu arome de lapte) face parte din categoria ceaiurilor semi-fer...
190.00 MDL

Ceai "Mango Oolong", 50gr.

Ați încercat vreodată oolong cu gust de mango? Este foarte simplu. Luați un oolong de calitate, ames...
200.00 MDL

Ceai Mate "IQ", 50gr.

Băutura etnică sud-americană de yerba mate cu adaos de ginkgo, bucăți de guava, semințe de guarana, ...
100.00 MDL