Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shu Puer Gu Yi "Bulang Jingdian Menghai Yuanwei", 357gr.

Regiune: Yunnan, Gu Yi
(1 evaluare)
700.00 MDL

Aspectul exterior - ambalaj rotund și îngrijit cu o greutate de 357 g. Presarea este de densitate medie și poate fi ușor desfăcută cu un cuțit de Pu-Erh sau cu un ac de tricotat. În același timp, integritatea frunzelor este bine păstrată. La rupere, ceaiul este uniform, fără praf și reziduuri. Aroma frunzelor uscate este reținută, sobră, subtilă, lemnoasă și condimentată. Infuzia este luminoasă, transparentă, de culoare castaniu-roșiatic. Buchetul ceaiului preparat este echilibrat, calm, uniform, lemnoasă, cu accente de ierburi uscate și condimente dulci. Aroma este nobilă, liniștită, ușor dulce, lemnoasă, cu nuanțe de cremă de vanilie. Gustul este plin, suculent, cu o ușoară amărăciune și dulceață subtilă. Postgustul este lung, bogat, catifelat, cu o notă plăcută de aciditate de fructe. Este un excelent Pu-Erh pentru iubitorii de clasic. Aromele familiare ale unui ceai de calitate, fără nimic în plus. O opțiune bună pentru o degustare plăcută și zilnică. Te umple de energie și liniște, concentrează atenția și ordonează gândurile. Are un efect tonic ușor și aduce armonie stării interioare. Încălzește plăcut și încarcă cu pozitivitate.

Caracteristici

  • Intensitate: 7/10
  • Anul producerii: 2015
  • Concentratie la infuzare: 7/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-98 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-20 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 6-9 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 6-8 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Ceai de verbena cu lamaie, 50gr.

Verbena este un tonic, un remediu general de întărire și normalizare a metabolismului. Aceasta luptă...
70.00 MDL

"Flamango", 50gr.

Ceai negru chinezesc cu adaos de bucăți de pitaya (fructul dragonului), mango, flămânzi de zahăr, co...
125.00 MDL

"1000 și 1 noapte", 50gr.

Ceaiul negru din Ceylon cu bucăți de portocală și cireșe, petale de flori de portocală și iasomie....
95.00 MDL

Chahai QH-TC17 "Clasic", 300 ml., 0gr.

Chahai clasic din sticlă de borosilicat. Pentru a nu fi distras și pentru a împărți ceaiul în mod co...
425.00 MDL