Matcha galbenă «Mango», 300gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
Preț: 1500.00 MDL

Matcha galbenă este un praf 100% natural, obținut din fructe de mango. Are o culoare galbenă intensă și un gust fructat, cu o ușoară aciditate. Nu se prepară ca ceai sau latte, dar este perfectă pentru a fi adăugată în smoothie-uri, boluri, precum și pentru prepararea de chutney și curry.

Cunoscută și sub denumirea de amchur, matcha galbenă este pulpa uscată și măcinată a fructelor de mango necoapte. Acest praf păstrează proprietățile nutritive ale mango-ului, însă conține mult mai puțin zahăr și mai multă vitamina C. În țările de origine, amchur-ul este folosit nu doar ca aditiv exotic sau superaliment, ci și ca un condiment complet pentru feluri de mâncare calde și reci cu carne, pește și legume. De exemplu, în India, pulberea de mango este adăugată în curry și chutney. Gustul matcha galbenă amintește de mango, dar are o aciditate pronunțată, ceea ce o face potrivită atât pentru deserturi, cât și pentru preparate sărate.

Efect: energizează, combate oboseala și stresul, acționând ca un antidepresiv natural.

Beneficii: amchur-ul este bogat nu doar în vitamina C, ci și în fier, fosfor, vitaminele A și din grupa B. Acest praf are un efect pozitiv complex asupra organismului: elimină toxinele, îmbunătățește digestia, stimulează circulația sângelui în plămâni și bronhii. De asemenea, amchur-ul este benefic pentru femeile însărcinate.

Gust și aromă: gust fructat intens cu o aciditate pronunțată, iar aroma este dominată de note de mango necoapte.

Moduri de utilizare: Pudra de mango nu este destinată preparării ca matcha tradițională sau matcha-latte, însă poate fi folosită în diverse alte moduri. Adăugați-o în terciuri, smoothie-uri, cocktailuri, salate de fructe, deserturi și produse de patiserie. Amchur-ul face parte din amestecurile de condimente precum curry, sabra și chat masala, fiind potrivit și pentru preparate nesărate: supe (în special cele din leguminoase), garnituri, mâncăruri cu pește și carne. Pudra de mango nu doar îmbunătățește gustul, ci conferă și finețe și omogenitate preparatelor.

Caracteristici suplimentare

  • Intensitate: 1/10
  • Concentratie la infuzare: 1/10
  • Tip ceai: Ceaiuri speciale/etnice

Cum se prepară corect

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 300-600 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-9 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 1-1 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

«Sihara», 50gr.

"Sihara" este un ceai negru unic, originar din Ceylon, cultivat în splendida plantație Sihara de pe ...
95.00 MDL

Puer ceai din frunze vrac, 50gr.

Ceaiul chinezesc special "Pu Erh" din provincia Yunnan, maturat timp de cel puțin 5 ani. Ceaiul are ...
225.00 MDL

Ceainic Milano, 950 ml., sticlă borosilicată, oțel inoxidabil

Ceainic«Milano», 950 ml, este realizat din sticlă borosilicată cu elemente din oțel inoxidabil. Eleg...
425.00 MDL

Cafea «Cafe Cult African Dream Ethiopia Sidamo», 250gr.

Din Etiopia, leagănul cafelei, vine "Visul African" – un soi din renumita regiune Sidamo. Crescut cu...
250.00 MDL