«Mumbay Garam Masala», 50gr.

Regiune: India
(17 evaluări)
Preț: 160.00 MDL

Garam Masala înseamnă "condimente fierbinți" în traducere. Plimbându-te prin vechiul Bombay, acum cunoscut ca Mumbai, poți auzi cum chelnerii de ceai strigă: "Garam chai! Garam masala chai!" (Ceai fierbinte! Ceai fierbinte cu condimente!). Degustând o ceașcă de ceai, inevitabil te gândești la rețeta sa străveche. Cu toate acestea, ceaiul a apărut în India abia în secolul al XIX-lea datorită colonizatorilor englezi. Localnicii au fost inițial sceptici față de această nouă băutură. La începutul secolului al XX-lea, Asociația de Ceai Indiană a început să promoveze ceaiul pe piața internă, preparându-l pentru lucrătorii din industria feroviară în stil englezesc - cu lapte și zahăr. Cu toate acestea, au economisit la ingrediente, adăugând prea puțin lapte și zahăr. Astfel, au apărut chelnerii de ceai, care au modificat rețeta, adăugând laptele tradițional condimentat "karha" în ceai. În India nu există o rețetă universală de masala chai. În sudul țării, se bea aproape fără condimente, deși mâncarea lor este foarte condimentată. În nord, uneori se adaugă semințe de cânepă măcinate. Rețeta cea mai apropiată de gustul nostru a fost găsită în statul Maharashtra, situat în vestul Indiei centrale, și în special în Mumbai. Fiind un important port, acest oraș este o adevărată topitoare a culturilor, ceea ce face bucătăria orașului portuar mai bogată și mai diversă decât cea din regiunile uscate.

Caracteristici suplimentare

  • Intensitate: 4/10
  • Concentratie la infuzare: 1/10
  • Tip ceai: Ceai negru cu adaosuri

Cum se prepară corect

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 90-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 30-60 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 1-2 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Ceai comemorativ în onoarea transferului Macao-99, 500gr.

Istoria Macao este instructivă și plină de aluzii. Ea a inclus închirierea insulei de către Portugal...
1750.00 MDL

«Sihara», 50gr.

"Sihara" este un ceai negru unic, originar din Ceylon, cultivat în splendida plantație Sihara de pe ...
95.00 MDL

«Assam Dairial», 50gr.

Ceaiul indian din statul nord-estic Assam este una dintre cele mai puternice și bogate sortimente de...
125.00 MDL

«Aroma de Curmale», bătrâni arbori din Menghai, 357gr.

Acest shu puer include frunze mari culese de pe arbori seculari. Dispune de o ușoară oleozitate, ce ...
1250.00 MDL