Mumbai Garam Masala ceai, 50gr.

Regiune: India
(17 evaluări)
125.00 MDL

Garam Masala înseamnă "condimente fierbinți" în traducere. Plimbându-te prin vechiul Bombay, acum cunoscut ca Mumbai, poți auzi cum chelnerii de ceai strigă: "Garam chai! Garam masala chai!" (Ceai fierbinte! Ceai fierbinte cu condimente!). Degustând o ceașcă de ceai, inevitabil te gândești la rețeta sa străveche. Cu toate acestea, ceaiul a apărut în India abia în secolul al XIX-lea datorită colonizatorilor englezi. Localnicii au fost inițial sceptici față de această nouă băutură. La începutul secolului al XX-lea, Asociația de Ceai Indiană a început să promoveze ceaiul pe piața internă, preparându-l pentru lucrătorii din industria feroviară în stil englezesc - cu lapte și zahăr. Cu toate acestea, au economisit la ingrediente, adăugând prea puțin lapte și zahăr. Astfel, au apărut chelnerii de ceai, care au modificat rețeta, adăugând laptele tradițional condimentat "karha" în ceai. În India nu există o rețetă universală de masala chai. În sudul țării, se bea aproape fără condimente, deși mâncarea lor este foarte condimentată. În nord, uneori se adaugă semințe de cânepă măcinate. Rețeta cea mai apropiată de gustul nostru a fost găsită în statul Maharashtra, situat în vestul Indiei centrale, și în special în Mumbai. Fiind un important port, acest oraș este o adevărată topitoare a culturilor, ceea ce face bucătăria orașului portuar mai bogată și mai diversă decât cea din regiunile uscate.

Caracteristici

  • Intensitate: 4/10
  • Concentratie la infuzare: 1/10
  • Tip ceai: Ceai negru cu adaosuri
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Prepararea ceaiului negru cu adaosuri precum fructe uscate, plante, fructe de pădure și flori, permite obținerea nu numai a unui gust și a unui aromă unic, pe care nu le veți găsi în altă parte, ci și a elementelor nutritive suplimentare. Cu toate acestea, pentru a pregăti corect ceaiul negru, trebuie să luați în considerare câțiva factori importanți.

În primul rând, ar trebui să acordați atenție calității apei folosite pentru prepararea ceaiului. Apa îmbuteliată curată (cu un conținut scăzut de minerale) sau apa filtrată sunt cele mai bune alegeri. Pentru a vă bucura pe deplin de gust, vă recomandăm să utilizați ustensile de ceai din ceramică sau sticlă. Vesela din metal poate afecta gustul și aroma ceaiului. Acest tip de ceai este practic imposibil de stricat, cu toate acestea, vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 90-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 30-60 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 1-2 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Nu trebuie să lăsați ceaiul cu adaosuri să fiarbă prea mult timp, deoarece acest lucru poate duce la amărăciune și prea multă intensitate în gust. Timpul ideal de infuzare a ceaiului negru cu adaosuri variază de la 30 de secunde la 3 minute (totul depinde de ceaiul pe care l-ați ales). De asemenea, nu ar trebui să adăugați prea multe adaosuri (zahăr, lămâie, lapte), deoarece acestea pot acoperi complet gustul și aroma ceaiului. Dacă aveți întrebări suplimentare, suntem întotdeauna bucuroși să le răspundem, scrieți-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

«Shen Shan Lau Shu», 100gr.

Puer este un ceai postfermentat chinezesc originar din provincia Yunnan. Acest ceai are o anumită pe...
350.00 MDL

Nan Jian «Sfântul Phoenix», 100gr.

Încă un exemplar din districtul Nanjian. O încercare de a imita Tulin și de a respecta legea. Etiche...
375.00 MDL

Термочашка Easy travel S, 450 мл., зеленый цвет, 1gr.

Наслаждайтесь своими любимыми напитками везде и всегда с термочашкой Easy Travel S. Эта компактная т...
350.00 MDL

Кофе в зернах «Fresh Black» (Ефиопия, Короми), 200gr.

Встречайте кофе в зернах "Fresh Black" (Ефиопия, Короми) - настоящая жемчужина в мире кофе! Этот ко...
375.00 MDL