Ceai negru Zhao Li Qiao (presat cu cărămidă), 258gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
550.00 MDL

Logo-ul fabricii Zhao Li Jiao este caracterul chinezesc "chuan" 川. Acesta subliniază istoria îndelungată a ceaiului tibetan de cărămidă. Încă din secolul al XIX-lea, negustorii din Shanxi, înfășurând ceaiul în piei de iac, îi puneau semnul "chuan" 川. Acest ceai era transportat în Mongolia și Tibet, unde localnicii recunoscători îl consumau cu lapte de iac și făină. Avem rețeta acestui ceai pe site-ul nostru, dacă sunteți interesat - căutați-o. Noi nu am băut acest ceai în același mod. L-am preparat în mod obișnuit. În ciuda numărului considerabil de bețe, ceaiul este bun. Foarte delicat și revigorant. Se deschide ușor cu note lemnoase, paie și condimentate. Ușor amărui, cu o dulceață plăcută, el curge ca un râu, răspândind căldură în corp, echilibrând fluxul de energie și inducând o stare de liniște activă și conștientă. Are un gust bun, cu o asociere plăcută de amintiri, dar în același timp foarte simplu și înțeles. Dacă m-ar întreba cineva ce este ceaiul budist, aș spune că acesta este acela.

Caracteristici

  • Intensitate: 5/10
  • Concentratie la infuzare: 7/10
  • Tip ceai: Ceai negru clasic
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Ceaiul negru, inclusiv cel de pe plantații, este unul dintre cele mai răspândite tipuri de ceai din lume, cu o istorie ce se întinde în timpuri străvechi, dar pentru a te bucura la maxim de acestă băutură, este important să o prepari corect. În acest sens, trebuie să iei în considerare câțiva factori care influențează rezultatul final.

În primul rând, trebuie să acorzi atenție calității apei utilizate pentru prepararea ceaiului. Apa potabilă curată (îmbuteliată) sau apa filtrată sunt cele mai bune alegeri. Pentru a face totul corect, trebuie să folosești o ceainică din ceramică sau sticlă, care nu afectează gustul și aroma ceaiului. De asemenea, este important să dozezi corect frunzele de ceai și să respecți timpul de infuzare, care poate varia în funcție de tipul de ceai. Acest tip de ceai este extrem de greu de stricat, cu toate acestea, recomandăm să urmezi următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-100 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 9-14 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Nu trebuie să lași ceaiul negru să se infuzeze prea mult timp, deoarece acest lucru poate duce la amărăciune și supraîncărcare a gustului. Timpul ideal de infuzare pentru ceaiul negru este între 30 de secunde și 3 minute (în funcție de tipul de ceai ales). De asemenea, nu trebuie să adaugi prea mult zahăr sau lapte în ceai (în general, suntem împotriva folosirii zahărului), deoarece acest lucru poate ascunde aroma bogată a ceaiului. Dacă ai mai multe întrebări, vom fi întotdeauna bucuroși să le răspundem, scrie-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Нибсы (дробленые какао-бобы) «Ecuador Buena Fe Violeta», 150gr.

Нибсы - это дробленые и обжаренные какао-бобы, которые стали новым суперфудом и прекрасной добавкой ...
175.00 MDL

«Anhua Hei Cha», 100gr.

La început, erau doar trei tipuri de ceai - verde, galben și negru (sau ceai hei). Apoi, chinezii s-...
225.00 MDL

Lâna verde din Grădinile Ezteri, 50gr.

Ceaiul verde de la meșterii georgieni din grădinile Etskhori. Un ceai surprinzător de bun. Amintește...
160.00 MDL

Ciocolata fierbinte «Christmas Mix», 1000gr.

Vă prezentăm "Christmas Mix" de la Cacao Mill, Olanda - o ciocolată caldă care încarnează magia atmo...
450.00 MDL