Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Ceai negru Darjeeling de toamnă din grădina dealului Lisa, 50gr.

Regiune: India
(1 evaluare)
125.00 MDL

Hei, băieți! Ați încercat vreodată ceaiul din grădina Lisa Hill? Este un Darjeeling de toamnă care crește pe pantele abrupte ale munților și se hrănește cu un sol muntos delicios. Și condițiile climatice aici! Lumina soarelui, norii variabili, ploile, furtunile... Toate acestea fac ca acest ceai să fie aurul real al lumii ceaiului. Și ghiciți ce? Plantele de ceai aici beneficiază de un drenaj perfect datorită pantelor abrupte, ceea ce înseamnă că în fiecare ceașcă veți găsi tone de gust și aromă. Doar 1% din ceaiul produs în India provine din Darjeeling. Și suntem atât de norocoși că putem împărtăși această minunăție cu voi! Și gustul? Este absolut divin! Se simte o ușoară amărăciune, dulceață, note de fructe - mmm, chiar îți lasă gura apă!

Caracteristici

  • Intensitate: 4/10
  • Anul producerii: 2022
  • Concentratie la infuzare: 2/10
  • Tip ceai: Ceai negru clasic
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Ceaiul negru, inclusiv cel de pe plantații, este unul dintre cele mai răspândite tipuri de ceai din lume, cu o istorie ce se întinde în timpuri străvechi, dar pentru a te bucura la maxim de acestă băutură, este important să o prepari corect. În acest sens, trebuie să iei în considerare câțiva factori care influențează rezultatul final.

În primul rând, trebuie să acorzi atenție calității apei utilizate pentru prepararea ceaiului. Apa potabilă curată (îmbuteliată) sau apa filtrată sunt cele mai bune alegeri. Pentru a face totul corect, trebuie să folosești o ceainică din ceramică sau sticlă, care nu afectează gustul și aroma ceaiului. De asemenea, este important să dozezi corect frunzele de ceai și să respecți timpul de infuzare, care poate varia în funcție de tipul de ceai. Acest tip de ceai este extrem de greu de stricat, cu toate acestea, recomandăm să urmezi următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 90-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 2-4 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Nu trebuie să lași ceaiul negru să se infuzeze prea mult timp, deoarece acest lucru poate duce la amărăciune și supraîncărcare a gustului. Timpul ideal de infuzare pentru ceaiul negru este între 30 de secunde și 3 minute (în funcție de tipul de ceai ales). De asemenea, nu trebuie să adaugi prea mult zahăr sau lapte în ceai (în general, suntem împotriva folosirii zahărului), deoarece acest lucru poate ascunde aroma bogată a ceaiului. Dacă ai mai multe întrebări, vom fi întotdeauna bucuroși să le răspundem, scrie-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Pu-erh presat pentru drum, 100gr.

Ună opțiune excelentă pentru cei neliniștiți, călători prin viață. Din cauza lockdown-urilor constan...
325.00 MDL

"Maimuța albă" (premium), 50gr.

Acest ceai verde este cultivat pe versanții munților Tai Mu din provincia chineză Fujian. Frunzele t...
105.00 MDL

Set Celadon "Gând", ceainic Xi ​​Shi + 4 boluri, 50gr.

Celadonul este o formă veche de ceramică chineză. Este caracterizată de o culoare distinctă a glazur...
800.00 MDL

"Echinacea", 200gr.

Echinaceea este o adevărată comoară de vitamine și antioxidanți. Noi suntem mai obișnuiți cu echinac...
700.00 MDL