Shen Puer «Cele cinci sate din Banzhang», 100gr.

Regiune: Китай Юньнань
(5 evaluări)
300.00 MDL

Pe muntele Bu Lan Shan se află regiunea Ban Zhang, care este împărțită între cinci sate: Lao Ban Zhang, Xin Ban Zhang, Lao Man'e, Ba Ka Nan și Ba Ka Lun. Acest Shen tânăr, dar puternic, combină trăsăturile distinctive ale celor cinci sate. Ahimbea turbată a lui Lao Ban Zhang, amărăciunea pătrunzătoare a lui Lao Man'e, delicatetea florilor de munte ale lui Ba Ka Nan, dulceața ușoară a postgustului lui Ba Ka Lun și, în cele din urmă, nota aromatică a fructelor uscate a lui Xin Ban Zhang! Preparați-vă acest ceai în liniște, închideți ochii și vă va purta direct pe vârful muntelui Bu Lan Shan. Plimbați-vă acolo în tăcere, savurând gusturile în gură. Care dintre cele cinci sate vă este mai apropiat sufletește?

Caracteristici

  • Intensitate: 3/10
  • Anul producerii: 2020
  • Concentratie la infuzare: 3/10
  • Tip ceai: Puerh verde (Shen)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Sheng Pu-erh este un ceai chinezesc unic, care trece printr-un proces special de fermentare și maturare, conferindu-i un gust, un aromă și proprietăți utile deosebite. Prepararea corectă (de exemplu, prin metoda turnării) a Sheng Pu-erh este unul dintre factorii-cheie pentru a te bucura de toate proprietățile sale utile și, mai presus de toate, pentru a-ți dezvălui gustul și aroma unică.

Primul pas este alegerea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, cum ar fi clorul, pentru a nu afecta gustul și calitatea ceaiului. Pentru a prepara Sheng Pu-erh, recomandăm utilizarea unei ceainice sau gaiwan de lut pentru a asigura dezvăluirea maximă a gustului său unic. Sheng Pu-erh este foarte ușor de deteriorat, de aceea recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 90-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-20 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 8-10 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În general, prepararea corectă a pu-erh-ului nu este doar un mod de a obține un gust și un aromă excelent, ci și o oportunitate de a obține toate proprietățile sale utile. Urmați recomandările și controlați toate etapele preparării pentru a vă bucura de toate avantajele sale și pentru a vă îmbăta în lumea ceaiului tradițional chinezesc. Dacă aveți întrebări, vom fi întotdeauna bucuroși să vă răspundem prin intermediul Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Tieguanyin «Nong Xiang» făcut pe cărbune, 50gr.

Avem o veste minunată! Am obținut pentru dumneavoastră un ceai exclusivist de Tie Guan Yin prăjit pe...
175.00 MDL

Чаван (тяван) раку для чая матча, 1gr.

Чаван, также известная как Тяван по-японски, представляет собой особую керамическую чашу, предназнач...
550.00 MDL

Кофе в зернах «Fresh Black Indonesia Asman Arianto Gayo», 200gr.

Ах, Индонезия - страна великолепных островов! Здесь, среди прекрасных Бали, Калимантана и Явы, распо...
375.00 MDL

Чайник-заварник Sama Doyo «S-046», 1200 мл., 1gr.

Представляем вам великана чайных заварников - S-046 от Samadoyo. Этот чайник-заварник готов вместить...
800.00 MDL