Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shen Puer Gu Shu "Tuo-cha Shen", 100gr.

Regiune: China
(2 evaluări)
325.00 MDL

Acestea sunt bilele de Pu-Erh (tuocha) cu o greutate de 100 g. În comparație cu tuocha-urile mici, aici sunt utilizate frunzele mature de pe arborii vechi (Gu Shu). Acestea au 8 ani, frunzele s-au închis la culoare, iar ceaiul capătă un aromă condimentată și florată, cu nuanțe de miere. Gustul este dens, cu accente lemnoase și condimentate. Un Pu-Erh excelent într-un format ușor de 100 g, deja demn de apreciere, dar încă având potențial de maturizare.

Caracteristici

  • Intensitate: 6/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 7/10
  • Tip ceai: Puerh verde (Shen)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Sheng Pu-erh este un ceai chinezesc unic, care trece printr-un proces special de fermentare și maturare, conferindu-i un gust, un aromă și proprietăți utile deosebite. Prepararea corectă (de exemplu, prin metoda turnării) a Sheng Pu-erh este unul dintre factorii-cheie pentru a te bucura de toate proprietățile sale utile și, mai presus de toate, pentru a-ți dezvălui gustul și aroma unică.

Primul pas este alegerea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, cum ar fi clorul, pentru a nu afecta gustul și calitatea ceaiului. Pentru a prepara Sheng Pu-erh, recomandăm utilizarea unei ceainice sau gaiwan de lut pentru a asigura dezvăluirea maximă a gustului său unic. Sheng Pu-erh este foarte ușor de deteriorat, de aceea recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 3-7 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În general, prepararea corectă a pu-erh-ului nu este doar un mod de a obține un gust și un aromă excelent, ci și o oportunitate de a obține toate proprietățile sale utile. Urmați recomandările și controlați toate etapele preparării pentru a vă bucura de toate avantajele sale și pentru a vă îmbăta în lumea ceaiului tradițional chinezesc. Dacă aveți întrebări, vom fi întotdeauna bucuroși să vă răspundem prin intermediul Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Tong Pu, pu-erh în bambus (defilare), 100gr.

Aceste mici tablete sunt o versiune redusă a Pu-Erh-ului pe care îl cunoașteți deja, ambalate în bam...
385.00 MDL

"Dragonul de Aur", 357gr.

Foarte interesant acest ceai. Un exemplu viu cum maturarea influențează calitatea ceaiului. La prima...
850.00 MDL

"Metal", Kunming, CNNP, 357gr.

Producător clasic, rețetă clasică, materie primă clasică. Personal, acest ceai mi-a adus aminte de "...
1900.00 MDL

Ceainic de precizie Samadoyo S-055, 250 ml., 0gr.

Ceainicul pentru adevărații meșteri ai artei ceaiului. La 250 ml, greșeala în prepararea ceaiului es...
850.00 MDL