Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shen Puer Shen sălbatic într-un trabuc, 125gr.

Regiune: Laos
(2 evaluări)
450.00 MDL

Provincia Phongsaly este cea mai nordică parte a Laosului. Se învecinează cu cea mai sudică parte a provinciei Yunnan din China. Din cauza faptului că Laosul nu are acces la mare, exportul de ceai este foarte dificil. Cu toate acestea, materia primă aici nu este mai proastă decât în Yunnan. Mai exact, acest Pu'er a fost recoltat de pe arborii sălbatici de peste 400 de ani. În anul 2019, Pu'er-ul de la cooperativele agricole Phongsaly Laos Tea a ocupat primul loc la expoziția de ceai din Hong Kong. Din păcate, Laosul rămâne o țară colonizată și aproape întregul export se realizează fie prin intermediul Chinei, fie prin intermediul Thailandei. Prin urmare, ceaiul din Laos este nedreptățit și necunoscut. Concluzia este una singură - trebuie să încerci!

Caracteristici

  • Intensitate: 5/10
  • Anul producerii: 2017
  • Concentratie la infuzare: 5/10
  • Tip ceai: Puerh verde (Shen)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Sheng Pu-erh este un ceai chinezesc unic, care trece printr-un proces special de fermentare și maturare, conferindu-i un gust, un aromă și proprietăți utile deosebite. Prepararea corectă (de exemplu, prin metoda turnării) a Sheng Pu-erh este unul dintre factorii-cheie pentru a te bucura de toate proprietățile sale utile și, mai presus de toate, pentru a-ți dezvălui gustul și aroma unică.

Primul pas este alegerea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, cum ar fi clorul, pentru a nu afecta gustul și calitatea ceaiului. Pentru a prepara Sheng Pu-erh, recomandăm utilizarea unei ceainice sau gaiwan de lut pentru a asigura dezvăluirea maximă a gustului său unic. Sheng Pu-erh este foarte ușor de deteriorat, de aceea recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 90-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 8-10 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În general, prepararea corectă a pu-erh-ului nu este doar un mod de a obține un gust și un aromă excelent, ci și o oportunitate de a obține toate proprietățile sale utile. Urmați recomandările și controlați toate etapele preparării pentru a vă bucura de toate avantajele sale și pentru a vă îmbăta în lumea ceaiului tradițional chinezesc. Dacă aveți întrebări, vom fi întotdeauna bucuroși să vă răspundem prin intermediul Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Xia Guan "Primăvara devreme 8113", 357gr.

Dacă, întâmplător, aveți chef să cuceriți Everestul sau să săriți cu parasuta, avem un ceai special ...
1900.00 MDL

Cacao "WOW CACAO" rasa in felii, 180gr.

După prelucrarea boabelor de cacao, inclusiv fermentare, uscare și prăjire, acestea sunt măcinate. Î...
300.00 MDL

"Lingou de aur", 250gr.

Un Pu-erh cadou minunat. Ambalaj strălucitor și vesel. Și ceaiul este la fel. Aromatic, revigorant, ...
750.00 MDL

"Scântei de șampanie", 50gr.

O combinație neobișnuită de ceai negru și ceai verde cu adaos de flori de Viola (gălbenele) și frunz...
125.00 MDL