Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shen Puer Pu-erh din copacii vechi din Muntele Jingmai, 357gr.

Regiune: China
(3 evaluări)
1250.00 MDL

Acest ceai provine din recolta de primăvară de pe Muntele Jingmao. În sud-vestul provinciei Yunnan, la altitudini cuprinse între 1000 și 1400 de metri, este destul de uscat în această perioadă, ceea ce înseamnă că frunzele acumulează mai multe arome și microelemente. De fapt, caracteristica distinctivă a lui Jingmao este aroma unică a orhideelor din ceai. Primele infuzii vor fi proaspete, iar apoi gustul se va echilibra. Amărăciunea va persista, la fel ca și aroma de orhidee.

Caracteristici

  • Intensitate: 4/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Puerh verde (Shen)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Sheng Pu-erh este un ceai chinezesc unic, care trece printr-un proces special de fermentare și maturare, conferindu-i un gust, un aromă și proprietăți utile deosebite. Prepararea corectă (de exemplu, prin metoda turnării) a Sheng Pu-erh este unul dintre factorii-cheie pentru a te bucura de toate proprietățile sale utile și, mai presus de toate, pentru a-ți dezvălui gustul și aroma unică.

Primul pas este alegerea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, cum ar fi clorul, pentru a nu afecta gustul și calitatea ceaiului. Pentru a prepara Sheng Pu-erh, recomandăm utilizarea unei ceainice sau gaiwan de lut pentru a asigura dezvăluirea maximă a gustului său unic. Sheng Pu-erh este foarte ușor de deteriorat, de aceea recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 15-25 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 4-6 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În general, prepararea corectă a pu-erh-ului nu este doar un mod de a obține un gust și un aromă excelent, ci și o oportunitate de a obține toate proprietățile sale utile. Urmați recomandările și controlați toate etapele preparării pentru a vă bucura de toate avantajele sale și pentru a vă îmbăta în lumea ceaiului tradițional chinezesc. Dacă aveți întrebări, vom fi întotdeauna bucuroși să vă răspundem prin intermediul Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Oolong "Ali Shan", Taiwan, 50gr.

Ali Shan oolong este versiunea taiwaneză a ceaiului Tie Guan Yin și provine din regiunea Ali Shan, s...
300.00 MDL

Mix de fructe "Goji", 50gr.

Boabele de goji, cunoscute și sub numele de "boabele fericirii" sau "boabele nemuririi", sunt un sup...
60.00 MDL

"Picătura de aur a primei recolte", 357gr.

Pu-erh de buget din prima recoltă. Temerile noastre că ar putea fi apoasă (având în vedere că este p...
900.00 MDL

"Primăvara devreme în pădurea sălbatică Lincang", 357gr.

În Lincang există mai multe specii de arbori de ceai decât în întreg Yunnanul. De aceea, această zon...
1300.00 MDL