Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shen Puer "Primăvara devreme la Lacul Erhai", 357gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
850.00 MDL

Lacul Erhai este cel mai mare și cel mai înalt lac din China. Înălțimea sa este de aproximativ 1900 de metri deasupra nivelului mării. Acest lac este considerat cel mai frumos loc și stațiunea cunoscută din provincia Yunnan. Așa cum se întâmplă adesea, numele "Primăvara timpurie pe Lacul Erhai" nu ne ajută să înțelegem ceva despre acest Puerh. Cu excepția expresiei "primăvara timpurie", care înseamnă că materia primă pentru această plăcintă este recoltată în prima parte a primăverii. Am înțeles esența și am pătruns în sensul adânc. Materia primă pentru acest Puerh a fost colectată în prima parte a primăverii anului 2018 de pe muntele Nannuo. Pe malurile lacului Erhai, nu au putut să o colecteze. Acesta este teritoriul fabricii Xia Guan. Și locuitorii Xia Guan cu siguranță nu ar fi permis ca străinii din Cha Shu Wan (despre care vom vorbi mai jos) să aibă acces la materia lor primă. Cu toate acestea, ceaiul a ieșit excelent. Nannuo este un munte celebru pentru ceaiul Puerh. Și copacii bătrâni de acolo sunt protejați de lege. Aici, copacii nu produc frunze atât de mari ca în Bu Lan Shan, să zicem. Și asta înseamnă că aceste frunze conțin mai puțină cofeină, dar mai multă amărăciune. Totuși, are și mai multe arome de fructe și note florale. De fapt, așa s-a întâmplat - acesta este un Puerh cu o amărăciune "plăcută" și arome de fructe în gust, dar nu este exploziv. Este o opțiune excelentă pentru serile de Puerh. Te va stimula, dar te va face și să dormi. Și a fost numit "Primăvara timpurie pe Lacul Erhai" pentru că este la fel de frumos și memorabil.

Caracteristici

  • Intensitate: 5/10
  • Anul producerii: 2017
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Puerh verde (Shen)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Sheng Pu-erh este un ceai chinezesc unic, care trece printr-un proces special de fermentare și maturare, conferindu-i un gust, un aromă și proprietăți utile deosebite. Prepararea corectă (de exemplu, prin metoda turnării) a Sheng Pu-erh este unul dintre factorii-cheie pentru a te bucura de toate proprietățile sale utile și, mai presus de toate, pentru a-ți dezvălui gustul și aroma unică.

Primul pas este alegerea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, cum ar fi clorul, pentru a nu afecta gustul și calitatea ceaiului. Pentru a prepara Sheng Pu-erh, recomandăm utilizarea unei ceainice sau gaiwan de lut pentru a asigura dezvăluirea maximă a gustului său unic. Sheng Pu-erh este foarte ușor de deteriorat, de aceea recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 90-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 8-11 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În general, prepararea corectă a pu-erh-ului nu este doar un mod de a obține un gust și un aromă excelent, ci și o oportunitate de a obține toate proprietățile sale utile. Urmați recomandările și controlați toate etapele preparării pentru a vă bucura de toate avantajele sale și pentru a vă îmbăta în lumea ceaiului tradițional chinezesc. Dacă aveți întrebări, vom fi întotdeauna bucuroși să vă răspundem prin intermediul Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

"Melcul alb" (premium), 50gr.

Foarte rar întâlnit, ceaiul verde chinezesc "Melcul Alb" este recoltat în primăvara devreme în provi...
150.00 MDL

Ceainic Yixing "Xi Shi", 135 ml (3 culori), 0gr.

Ordnat și modest. Un ceainic miniatural foarte plăcut. Perfect pentru experimente cu ceai....
450.00 MDL

"Împăratul", 50gr.

Ceai negru chinezesc cu frunze mari, coajă de portocală, bucăți de cătină, papaya și flori de hibisc...
95.00 MDL

"Manku - bătrân, dar înflăcărat", 357gr.

Foarte vechiul Sheng. Prune, ușor afumat, foarte proaspăt. O alegere excelentă raport calitate/preț....
950.00 MDL