Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shu Puer Xiao Cha "Gurmet" cu lotus, 50gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
175.00 MDL

În trecut, Pu Erh se fermenta în timpul transportului și depozitării premergătoare vânzării. Dar în a doua jumătate a secolului al XX-lea, odată cu creșterea cererii și reducerea timpului de livrare, acesta nu mai reușea să se "matureze" la nivelul dorit. Prin urmare, în anii '70 ai secolului al XX-lea, a fost inventată tehnologia accelerată de îmbătrânire (fermentare) a Pu Erh-ului. Astfel au apărut două tipuri principale de Pu Erh - cel produs conform tehnologiei tradiționale - "Sheng Pu Erh" - Pu Erh crud și cel produs conform tehnologiei accelerate - "Pu Erh preparat". Ambele tipuri de Pu Erh au un set similar de proprietăți benefice și se diferențiază prin nuanțele de gust și arome, în special în stadiul incipient al procesului de fermentare. Pu Erh crud este interesant deoarece gradul său de fermentare poate fi controlat de către consumator pe o perioadă îndelungată (2-3 ani). În timp, amărăciunea și robustețea frunzei proaspete sunt înlocuite de subtilitate și ușoară amărăciune.

Caracteristici

  • Intensitate: 4/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 2-5 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Lao Tong Zhi "9988", Haiwan, 250gr.

Acesta nu este doar un ceai, ci sunt momente magice petrecute în singurătate sau în compania celor m...
1650.00 MDL

Dian Hong în lămâie, 10gr.

Chinezii au creat acest ceai special pentru noi, pentru cei care iubesc ceaiul cu lămâie. O combinaț...
75.00 MDL

"Bi Lo Chun" (premium), 50gr.

Ceaiul verde chinezesc "Bi Luo Chun" face parte din categoria "Imperiale" și este recoltat în provin...
100.00 MDL

Jing Long №5, 200gr.

Un amestec interesant. Pu-erh-ul este compus din 70% materie primă din anul 2020 și 30% din anul 201...
460.00 MDL