Shu Puer Xiao Cha «Gurmet» cu lotus, 50gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
Indisponibil

În trecut, Pu Erh se fermenta în timpul transportului și depozitării premergătoare vânzării. Dar în a doua jumătate a secolului al XX-lea, odată cu creșterea cererii și reducerea timpului de livrare, acesta nu mai reușea să se "matureze" la nivelul dorit. Prin urmare, în anii '70 ai secolului al XX-lea, a fost inventată tehnologia accelerată de îmbătrânire (fermentare) a Pu Erh-ului. Astfel au apărut două tipuri principale de Pu Erh - cel produs conform tehnologiei tradiționale - "Sheng Pu Erh" - Pu Erh crud și cel produs conform tehnologiei accelerate - "Pu Erh preparat". Ambele tipuri de Pu Erh au un set similar de proprietăți benefice și se diferențiază prin nuanțele de gust și arome, în special în stadiul incipient al procesului de fermentare. Pu Erh crud este interesant deoarece gradul său de fermentare poate fi controlat de către consumator pe o perioadă îndelungată (2-3 ani). În timp, amărăciunea și robustețea frunzei proaspete sunt înlocuite de subtilitate și ușoară amărăciune.

Caracteristici suplimentare

  • Intensitate: 4/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Puer negru (Shu)

S-ar putea să vă placă

Ceai verde indian cu aromă de cocos, regiunea Assam, 50gr.

Cufundați-vă în exotismul ceaiului verde indian cu aromă de cocos din regiunea Assam. Acest ceai de ...
85.00 MDL

«Ceylon Pride», 50gr.

Ceaiul din Ceylon din provincia Dimbula. Foi lungi și subțiri, atunci când sunt infuzate, oferă o bă...
100.00 MDL

«Lapsang Souchong», 50gr.

Cunoscutul ceai roșu chinezesc din provincia Fujian, ale cărui frunze sunt afumate peste un foc în c...
175.00 MDL

«Sihara», 50gr.

"Sihara" este un ceai negru unic, originar din Ceylon, cultivat în splendida plantație Sihara de pe ...
95.00 MDL