Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shu Puer Da Yi "8592", Menghai, 357gr.

Regiune: Dayi, Menghai
(4 evaluări)
Indisponibil

Shu puerh Menghai "Da Yi" 8592 de la fabrica Menghai Tea Factory este o combinație de frunze mici de ceai de gradul 3 și 5, precum și frunze mari și aspre de gradul 9. Presarea este ușoară, iar straturile se separă ușor unele de altele. Este un ceai echilibrat și bogat, cu un postgust dulce și intens. În aroma frunzei uscate se disting în mod clar zahărul de trestie, nucile dulci și puțină patiserie. Ceaiul are un gust uniform și revigorant. Aroma infuziei este dulce și nucată, cu note de nucă pecan și zahăr de trestie. Pe măsură ce ceaiul se răcește puțin, apar arome de cacao și glazură de ciocolată. Gustul este uniform și echilibrat, amintindu-ne din nou de conceptul chinezesc de "gust fără gust", cu nuanțe de patiserie dulce, o ușoară amărăciune nobilă, urmată de zahăr pur și flori de osmanthus. Postgustul este dulce și ciocolatos, cu note de piersici și caramel. Acest ceai este liniștitor și relaxant, fiind potrivit pentru a fi savurat în timpul prânzului sau la sfârșitul zilei de lucru. Poate fi însoțit de orice fructe și chifle dulci.

Caracteristici

  • Intensitate: 7/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 8/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-98 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 4-8 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

"Cha Dao" Ochiul Phoenix-ului , 50gr.

Acest ceai este recoltat la începutul primăverii în zone înalte de munte. Frunzele tinere și de cali...
200.00 MDL

Shi Xiang Dan Cong "Parfum de rață", 50gr.

Nu există nicio "aromă" a unei ferme de rațe în acest oolong, desigur. Există doar legende și versiu...
375.00 MDL

"Perle verzi Shun Mi", 50gr.

Ceaiul de frunze întregi selectat din China, a cărui frunze amintesc de sprâncenele delicate ale une...
90.00 MDL

Xia Guan "Te Ji", 357gr.

Un rar cocor a sosit la noi. Sheng din anul 2003 la prețul din 2011-2013. Aroma, gustul - ceva unic!...
1900.00 MDL