Shu Puer Jing Long №7, 357gr.

Regiune: China
(3 evaluări)
950.00 MDL

Cel mai accesibil puerh shu din gama fabricii de ceai Jing Lung în ultimii ani, dar acest lucru nu afectează în niciun fel calitățile sale gustative și caracteristici. Un puerh normal pentru fiecare zi. Aroma uscată a ceaiului este destul de subtilă, dar se pot distinge câteva note principale: cafea, curmale, lemn. Mirosul și gustul pot fi descrise ca monocultură - nu este un buchet cu o gamă largă, ci o gustare pură a unei singure note. Cel mai bine, analogii pot fi găsite în whisky-ul single malt, unde cunoscătorii descoperă sunetul pur al unei anumite varietăți. Frunza din compresie este mare, de diferite nuanțe de maro, comprimată într-o măsură medie, astfel că se rupe ușor cu mâinile. Ca de obicei, pentru a-i dezvălui cel mai bine gustul, recomandăm ceainice din lut ishin sau cel puțin din porțelan deschis la culoare. Vesela poate fi și de sticlă și de porțelan. Desigur, este recomandat să fiarbă apa fierbinte pentru infuzare.

Caracteristici

  • Intensitate: 7/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 7/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-98 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 5-7 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

«Cel care a zgâriat norii», 357gr.

"Acela care zgârie norii" - deși tânăr, este deja un ceai Shen sigur pe el. Materiile prime sunt rec...
800.00 MDL

Банка для хранения чая Amber, круглая, 540 мл., 1gr.

Банка Amber станет изящным и практичным дополнением вашей кухни. Стильная и функциональная, она созд...
180.00 MDL

«Disco Dancer», 100gr.

Пуэр "Disco Dancer" - это настоящее чайное произведение искусства. Он подобен утонченному танцу на в...
400.00 MDL

«Trei giuvaeruri», San Bao, 1gr.

Sub un nume atât de sonor, trebuie să se ascundă ceva la fel de impresionant. Dar nu putem să ascund...
60.00 MDL