Shu Puer Wu Xing «Metal», 200gr.

Regiune: Yunnan, Menghai
(3 evaluări)
400.00 MDL

Baza rețetei constă în materie primă din regiunea Manhai, culesă în timpul primăverii timpurii. Aici avem de-a face exclusiv cu frunze mici și muguri. Împreună cu procesarea profesională, Pu-Erh-ul obținut devine memorabil și vibrant. Aspectul exterior - un ambalaj frumos, cu o greutate de 200 de grame. Presarea este moderat compactă, Pu-Erh-ul se rupe ușor cu mâinile și se desface în bastonașe mici. La rupere, materia primă este curată și uniformă, cu un număr redus de mici tulpini. Aroma frunzelor uscate este reținută, moale și liniștită, cu accente lemnoase și condimentate. Infuzia este curată, bogată, de culoare castaniu-închis, cu o ușoară tentă roșiatică. Buchetul ceaiului preparat este unitar, nobil, moale, cu nuanțe subtile de fructe de pădure, nuci, rășină și condimente orientale. Aroma este subtilă, delicată, călduroasă, ușor dulceagă, cu note de condimente și nuci. Gustul este curat, suculent, unitar, catifelat și rotund, neted, cu o dulceață plăcută și o amărăciune nobilă. Postgustul este plin, călduros, catifelat, cu o ușoară aciditate discretă. Este un ceai nobil și prietenos, potrivit pentru diferite situații. Este plăcut să-l savurați într-o sesiune de ceai liniștită. De asemenea, nu ar strica să-l preparați într-o sesiune de ceai în companie. Este o opțiune excelentă atât pentru sesiunile de ceai de dimineață, cât și pentru cele de după-amiază. Este un ceai armonios, moale și nobil, potrivit pentru iubitorii de Pu-Erh-uri clasice și moi.

Caracteristici

  • Intensitate: 9/10
  • Anul producerii: 2019
  • Concentratie la infuzare: 8/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-98 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-20 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-8 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 7-9 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Bol Yixing «Duan Ni Rose», 45 ml., 0gr.

Un bol foarte plăcut la atingere. Mi-a plăcut trandafirul de pe fund. Este o surpriză plăcută atunci...
250.00 MDL

Ceai «Hibiscus», 50gr.

Ceaiul din flori de hibiscus (trandafir sudanez sau carcadé) este extrem de popular în Orient. Hibis...
95.00 MDL

Ceai «Mango Oolong», 50gr.

Ați încercat vreodată oolong cu gust de mango? Este foarte simplu. Luați un oolong de calitate, ames...
200.00 MDL

Чашка QH-TC37 «Creep», 300мл., 1gr.

Представляем вам забавную и уютную чашку QH-TC37 "Creep" объемом 300 мл, изготовленную из боросилика...
200.00 MDL