Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shu Puer Wu Xing "Apa", 200gr.

Regiune: Yunnan, Menghai
(3 evaluări)
400.00 MDL

Aspectul exterior - un ambalaj rotund, curat, cu o greutate de 200 de grame. Presarea este moderat compactă, ușor de dezmembrat cu un cuțit în bastonașe mici. La rupere, Pu-Erh-ul are o compoziție uniformă, fără impurități sau praf. Aroma frunzelor uscate este moale, suculentă, cu o notă distinctivă a stilului de Manhai - tonuri lemnoase-vin cu nuanțe de ciocolată și nuci de pădure. Infuzia este strălucitoare, bogată, vie, de culoare castaniu-închis cu o tentă rubinie. Buchetul ceaiului preparat este nobil, vibrant, bogat, suficient de echilibrat, cu nuanțe de lemn uscat, ciocolată neagră, nuci de pădure, condimente și fructe de pădure. Aroma este expresivă, densă, bogată, curată, ușor dulceagă. Gustul este dens, ușor untos, învăluitor, catifelat, cu o aciditate plăcută și o ușoară amărăciune nobilă care trece într-o dulceață. Postgustul este lung, dens, armonios, cu o ușoară aciditate fructată. Un Pu-Erh plăcut și autentic, potrivit pentru iubitorii de ceaiuri dense, bogate și consistente. Este un caz în care aveți nevoie de un ceai delicios și bogat în nuanțe pentru dimineți și după-amiezi. Rezistă suficient în timpul infuzării, se deschide delicat și interesant pe parcursul sesiunii de ceai. Are un potențial excelent pentru a fi maturat, rafinat și transformațional. Recomandăm cu tărie!

Caracteristici

  • Intensitate: 9/10
  • Anul producerii: 2019
  • Concentratie la infuzare: 9/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-98 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 5-15 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 7-9 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Ceai Mate "Verde", 50gr.

Băutura etnică sud-americană constă din frunzele mărunțite și uscate ale arborelui de yerba mate din...
100.00 MDL

Pudră de cacao "Bună dimineața", 1000gr.

Mulților dintre noi, obișnuiți cu soiurile rafinate de ceai Pu-Erh și Tie Guan Yin, s-ar putea să li...
500.00 MDL

"Gua Feng Zhai", 357gr.

Gua Feng Zhai - cel mai îndepărtat sat din provincia Yunnan. Aproape de granița cu Laos. Electricita...
850.00 MDL

Lao Tong Zhi "9988", Haiwan, 250gr.

Acesta nu este doar un ceai, ci sunt momente magice petrecute în singurătate sau în compania celor m...
1650.00 MDL