Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shu Puer "Luna și stele", Ding Xing, 357gr.

Regiune: China Yunnan
(2 evaluări)
950.00 MDL

Este un Pu-Erh super tare și unul dintre cele mai vechi pe care le avem. La prima vedere, pare, desigur, suspect. Niște prostii scrise cu litere englezești. O falsificare evidentă cu piciorul stâng. Dar nu este așa! După o scurtă cercetare pe internet și utilizând metoda deductivă, am ghicit! Puțină teorie uscată. În prezent, lumea occidentală folosește sistemul romanizării pinyin pentru caracterele chinezești. Însă înainte de introducerea pinyin în anul 1958, toți foloseau sistemul Wade-Giles sau W-G. Și tocmai în sistemul W-G scrierea de jos capătă sens, mai precis, Casa de Ceai Din Xin. Exact Din Xin a fost înaintașul fabricii Menhai Da Yi. De aceea, pentru a sublinia istoria bogată, oamenii de la Casa de Ceai Din Xin continuă să producă ambalaje cu vechea romanizare. Însuși Pu-Erh este un exemplu excelent de echilibru al gustului de-a lungul timpului. Este foarte echilibrat, compact și aromat. Notele dominante sunt cele de tutun și camfor. Nu am reușit să-l reinfuzăm. Adică, se topește ușor în apă, dar gustul nu se deteriorează și se bea ușor. Doar că capătă o consistență uleioasă specifică Pu-Erhului. Grăbiți-vă să îl încercați!

Caracteristici

  • Intensitate: 6/10
  • Anul producerii: 2003
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-40 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 4-6 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Ceai Milky Oolong "Nai Xiang" (milk oolong), 50gr.

Milk Oolong Naixiang (Floarea de Foc cu arome de lapte) face parte din categoria ceaiurilor semi-fer...
190.00 MDL

Jing Long "Tibetan", 357gr.

Monahii tibetani beau și ei Pu-Erh și îl iubesc foarte mult. Odată, Dalai Lama chiar și-a trimis asi...
1200.00 MDL

"Assam Dairial" (clasic), 50gr.

Ceaiul indian din statul nord-estic Assam este una dintre cele mai puternice și bogate sortimente de...
125.00 MDL

Bol Yixing, 100 ml., 0gr.

Un bol simplu, dar elegant. Absorbează bine apa și strălucește excelent. Practic, are o capacitate d...
175.00 MDL