Shu Puer «Luna și stele», Ding Xing, 357gr.

Regiune: China Yunnan
(2 evaluări)
950.00 MDL

Este un Pu-Erh super tare și unul dintre cele mai vechi pe care le avem. La prima vedere, pare, desigur, suspect. Niște prostii scrise cu litere englezești. O falsificare evidentă cu piciorul stâng. Dar nu este așa! După o scurtă cercetare pe internet și utilizând metoda deductivă, am ghicit! Puțină teorie uscată. În prezent, lumea occidentală folosește sistemul romanizării pinyin pentru caracterele chinezești. Însă înainte de introducerea pinyin în anul 1958, toți foloseau sistemul Wade-Giles sau W-G. Și tocmai în sistemul W-G scrierea de jos capătă sens, mai precis, Casa de Ceai Din Xin. Exact Din Xin a fost înaintașul fabricii Menhai Da Yi. De aceea, pentru a sublinia istoria bogată, oamenii de la Casa de Ceai Din Xin continuă să producă ambalaje cu vechea romanizare. Însuși Pu-Erh este un exemplu excelent de echilibru al gustului de-a lungul timpului. Este foarte echilibrat, compact și aromat. Notele dominante sunt cele de tutun și camfor. Nu am reușit să-l reinfuzăm. Adică, se topește ușor în apă, dar gustul nu se deteriorează și se bea ușor. Doar că capătă o consistență uleioasă specifică Pu-Erhului. Grăbiți-vă să îl încercați!

Caracteristici

  • Intensitate: 6/10
  • Anul producerii: 2003
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-40 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 4-6 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

«Bujor de Sichuan», 200gr.

Pionul din Sichuan este o subspecie specială de pioni arboreți. Descrierea diferențelor biologice în...
700.00 MDL

Pu-erh presat cu trandafir, 50gr.

Ceai chinezesc special din provincia Yunnan, maturat cel puțin 5 ani, cu adaos de trandafir....
175.00 MDL

«Pârâul de munte», 50gr.

Ceaiul negru clasic cu frunze mari "Râul Muntos" provine din câmpiile și dealurile Sri Lankăi. Are o...
95.00 MDL

«Sigiriya», 50gr.

Un ceai verde clasic și rafinat din Ceylon. Frunzele de ceai "Sigiriya", asemănătoare cu niște "noro...
100.00 MDL