Shu Puer «Copacii antici din Bulanshani», 357gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
990 MDL 1150.00 MDL Salvați: 160 MDL

Arborii antici - sunt arbori complet naturali (cu vârsta de peste 250 de ani) - înalți, cu tulpină robustă, ramuri mari și frunze mari. De-a lungul secolelor, au acumulat întreaga forță a pământului Bulangshan și au absorbit frumusețea și aromele muntelui înalt. Acest Pu-Erh oferă o energie mai puternică în comparație cu ceaiurile provenite de la arbori obișnuiți. Gustul și aroma sunt mai puternice, dar și amărăciunea este mai pronunțată. Bonus - o notă condimentată și acidulată de fructe.

Caracteristici

  • Intensitate: 6/10
  • Anul producerii: 2012
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 85-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-5 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 4-6 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Tong Pu, pu-erh în bambus (defilare), 100gr.

Aceste mici tablete sunt o versiune redusă a Pu-Erh-ului pe care îl cunoașteți deja, ambalate în bam...
385.00 MDL

«Albăstrea», 50gr.

Amestec de ceai negru chinezesc OP și BOP1 cu adaos de inimioare de zahăr roșu, petale de gălbenele ...
125.00 MDL

«Mândria Ceylonului», 50gr.

Ceaiul din Ceylon din provincia Dimbula. Foi lungi și subțiri, atunci când sunt infuzate, oferă o bă...
100.00 MDL

Ceainic «Kyusu» HG, 380 ml., 0gr.

Un infuzor cu mâner lateral este numit "Kyusu" în Japonia și "ceainic japonez" în restul lumii. Dar ...
750.00 MDL