Shu Puer Zhong Cha «Sigiliu galben» (CNNP), 357gr.

Regiune: China
(2 evaluări)
1200.00 MDL

Unul dintre ceaiurile din legendarul set "Sigiliul Colorat". Reteta clasica a fost reprodusa de catre Fabrica de Ceai Kunming in anul 2016, cu ocazia aniversarii a 65 de ani de la inceputul productiei seriei. Daca veti intalni "Sigiliul Colorat" (galben, rosu, verde etc.) dintr-un alt an, sa stiti ca este o falsificare. Se gasesc falsuri destul de bune, dar in realitate, pu-erh-urile pe care le puteti cumpara sunt cele din anii 2011 si 2016. De asemenea, pretul pentru anul 2011 in China se situeaza in jurul valorii de 2500-3000 de yuani per bucata. In celelalte ani, produsele din Seria Sigiliul Colorat nu au fost lansate. Fiti atenti si nu va lasati inselati! Ultima lansare regulata (neaniversara) a avut loc in anul 1997. Ceea ce este interesant, a fost produsa de catre Fabrica de Ceai Menhai (cunoscuta sub numele "Da Yi"). Aceasta a fost "Sigiliul Verde", cu reteta 7542.

Caracteristici

  • Intensitate: 6/10
  • Anul producerii: 2016
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 85-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-5 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 3-5 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

To Cha «Fructul celor doi dragoni», 100gr.

Uitați-vă atent! Ambalajul a fost făcut asemănător cu cel de la Tulîn :-) Pentru un iubitor de ceai ...
325.00 MDL

Earl Grey cu Jasmine, 50gr.

Amestec de ceai indian Darjeeling și ceai negru chinezesc cu adaos de petale de iasomie, aromatizat ...
130.00 MDL

«Albăstrea», 50gr.

Amestec de ceai negru chinezesc OP și BOP1 cu adaos de inimioare de zahăr roșu, petale de gălbenele ...
125.00 MDL

Oolong cu arome de ciocolată și vanilie, 50gr.

Acest ceai este pentru suflete romantice. Doar pentru ele! Dacă nu ești romantic, nu te uita nici mă...
180.00 MDL