Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shu Puer Cha Ji "Sage", 200gr.

Regiune: Yunnan, Menghai
(4 evaluări)
400.00 MDL

"Înțelepciunea" - este atunci când vorbim despre un ceai moale, nobil și surprinzător prin profunzimea sa. Este atunci când te bucuri de fiecare înghițitură cu extaz. Este atunci când în ceai nu există nimic în plus sau inutil. Așa este acest "ceai înțelept" pentru cei care cunosc adevărata valoare a ceaiului. La baza acestuia se află excelentul "Manhai, primul sortiment", care reprezintă 70% din amestec. Celelalte 30% sunt alcătuite din cel puțin la fel de remarcabilul "Linzhan Da Ya". În această proporție, Pu-Erh și-a dezvăluit în mod maxim toate aspectele sale interesante, păstrând în același timp blândețea și delicatețea gustului. Aspectul ceaiului - un ambalaj mic, cu o greutate de 200 de grame. Pu-Erh este texturat, frumos, cu o presare foarte moale, care se desface ușor cu mâinile. Și totuși, integritatea materiei prime este păstrată în mod excelent. La desprindere, totul este curat, uniform, fără obiecte străine. Aroma frunzei uscate transmite blândețe, delicatețe, sobrietate și frumusețe, cu nuanțe de condimente, lemn și nuci. Inspirându-te, te bucuri. Buchetul ceaiului preparat surprinde prin blândețe, rotunjime și caracter liniștit. Gama de arome lemnoase este plăcut completată de nuanțe de condimente orientale, nucă de pădure, fructe de pădure și mușchi uscat. Aroma este delicată, plină, ușor dulceagă. Gustul este suculent, curat, rotund, fără amărăciune și asprime, învăluitor și dulce.

Caracteristici

  • Intensitate: 7/10
  • Anul producerii: 2020
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-98 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 5-15 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 5-7 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

"Primăvara devreme în pădurea sălbatică Lincang", 357gr.

În Lincang există mai multe specii de arbori de ceai decât în întreg Yunnanul. De aceea, această zon...
1300.00 MDL

"Bi Lo Chun" (premium), 50gr.

Ceaiul verde chinezesc "Bi Luo Chun" face parte din categoria "Imperiale" și este recoltat în provin...
100.00 MDL

Ivan-ceai, 50gr.

Am amestecat ceaiul negru și ceaiul de Ivan. Am adăugat petale de malvă și floarea-soarelui roz. Ni ...
150.00 MDL

Oolong cu arome de ciocolată și vanilie, 50gr.

Acest ceai este pentru suflete romantice. Doar pentru ele! Dacă nu ești romantic, nu te uita nici mă...
180.00 MDL