Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shu Puer Cha Ji "Pace din Menghai", 200gr.

Regiune: Yunnan, Menghai
(4 evaluări)
400.00 MDL

Armonie, profunzimea gustului și caracterul distinctiv în care te îndrăgostești până peste cap de la prima ceașcă. Da, da, așa este, adevăratul Pu-Erh "Liniștea lui Manhai" de la fabrica de ceai Cha Ji. Totul este perfect în acest ceai, începând de la aspectul său exterior și materia primă și terminând cu starea ceaiului. Apropo de materie primă! La bază stă excelentul și minunatul Manhai Tea Zi. În traducere - "Cea mai înaltă calitate Manhai". Este un echivalent complet, considerăm noi. Și împreună cu o execuție tehnică impecabilă, ceaiul a devenit cel puțin demn de respect și de a fi pe raftul vostru. Aspectul ceaiului - o bucată mică și sfărâmicioasă, cu o greutate de 200 g, presărată generos cu muguri de ceai. Presarea este suficient de moale, elastică, se desface ușor cu mâinile. La rupere, materia primă este uniformă, curată și aromată, fără artefacte străine. Moalețea și expresivitatea, împreună cu nuanțele lemnoase și de nucă și ciocolată, sunt minunate. În buchetul ceaiului preparat, profilul clasic Manhai se dezvăluie într-un mod jucăuș - nucă, ciocolată neagră, lemn. Toate acestea sunt înglobate într-un gust și o aromă moale, plin, expresiv și delicat, cu nuanțe de condimente, fructe de pădure și mirodenii orientale. Postgustul este lung, învăluitor, suculent și cald. Este un Pu-Erh excelent pentru diferite situații, motive și stări de spirit. Va fi deosebit de frumos în prima parte a zilei. Stabilește atmosfera unei ceremonii de ceai relaxate, cu o implicare totală în proces.

Caracteristici

  • Intensitate: 7/10
  • Anul producerii: 2020
  • Concentratie la infuzare: 8/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-98 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-15 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 6-8 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

"Scântei de șampanie", 50gr.

O combinație neobișnuită de ceai negru și ceai verde cu adaos de flori de Viola (gălbenele) și frunz...
125.00 MDL

"Vârful muntei", 100gr.

Shen puer "Vârful Muntelui" este un ceai puternic cu gust bogat și energie, care nu vă va golește bu...
350.00 MDL

Chun Hao "Puful de primăvară", Menghai, 186gr.

Cel mai bun Pu Erh pentru călătorii. În primul rând, cântărește doar 186 de grame - jumătate dintr-u...
675.00 MDL

Da Hong Pao "Premium" (Robă mare roșie), 50gr.

Ca și pu-erh, acest oolong stimulează și provoacă un "chiinu" (stare de euforie cauzată de consumul ...
250.00 MDL