Shu Puer Yun Fu Xiang Tochi, 100gr.

Regiune: Yunnan, Yun Fu Xiang Tea
(1 evaluare)
Indisponibil

Шу пуэр "Юн ФУ Сян" 2016 года, спрессованный в точу 100 гр, пресс не сильный, легко разламывается до самой середины. В сухом виде аромат имеет сдержаный, древесный, но в горячем чайнике, явно выделяются шоколадные ноты. С самых первых проливов настой темный, почти в нефть, во вкусе яркие древесные ноты, березовые веники, ноты кофе с приятной горчинкой. К концу чаепития кофейные ноты уступают место финиковому послевкусию. Пуэр с очень сильным воздействием, сразу же пробуждает, бодрит, хочется уже начинать действовать, куда-то бежать и что-то решать. Сильное чайное состояние, в комплекте с довольно брутальным вкусом, делает его - пуэром для мужчин. То что нужно, чтобы начать свой продуктивный день!

Caracteristici

  • Intensitate: 9/10
  • Anul producerii: 2016
  • Concentratie la infuzare: 8/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-98 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-20 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-9 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 6-9 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

«Forja vulcanică», 50gr.

Ceaiul negru "Fabrica Vulcanului" conține bucăți de scorțișoară, cuișoare, piper roz și petale de ca...
70.00 MDL

Cai Zhe «Nouă», 100gr.

Legendarul "Deuce" de la Cai Zhe Jin Fei Ye! Cititorii noștri deja știu că această marcă produce un ...
350.00 MDL

«Mama Guanyin Taimushan», 350gr.

Shou Mei din rezervația naturală Taimushan este întotdeauna o sărbătoare. O sărbătoare a gustului pu...
1250.00 MDL

«Коллекционный Гунтин 2010-2017г.», 357gr.

Этот чай был изготовлен из сырья 2010 года и запрессован в 2017 году. Он предназначен для тех, кто и...
1200.00 MDL