Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Ceai negru Darjeeling de toamnă din Grădina Speranței Margarets, 50gr.

Regiune: India
(1 evaluare)
125.00 MDL

Hei, băieți! Avem un ceai pe care cu adevărat merită să-l încercați! Darjeelingul de toamnă din grădina Margaret's Hope nu este doar un ceai obișnuit, este o adevărată capodoperă! Știți cum este produs? Recoltarea frunzelor de ceai începe la ora 7 dimineața, așa că lucrătorii sunt deja în picioare când noi încă suntem în pat! Frunzele de ceai sunt colectate în coșuri, care apoi sunt transportate la fabrica de ceai și cântărite de mai multe ori pentru a se asigura că totul este în regulă. Apoi, începe magia - frunzele de ceai sunt lăsate să se usuce și să fermenteze timp de câteva ore, iar toate acestea depind de umiditate și de anotimp. Frunzele sunt aerisite cu aer rece, iar dacă au fost recoltate după ploaie sau rouă abundentă, se folosește aer cald. La final, frunzele de ceai sunt prăjite și sortate (soiurile mari de Darjeeling sunt cernute manual). Ei bine, ce părere aveți despre acest proces al ceaiului? Dar cel mai important lucru - ceaiul nostru are un gust absolut uimitor! Încercați Darjeelingul de toamnă din grădina Margaret's Hope și veți vedea singuri!

Caracteristici

  • Intensitate: 4/10
  • Anul producerii: 2022
  • Concentratie la infuzare: 2/10
  • Tip ceai: Ceai negru clasic
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Ceaiul negru, inclusiv cel de pe plantații, este unul dintre cele mai răspândite tipuri de ceai din lume, cu o istorie ce se întinde în timpuri străvechi, dar pentru a te bucura la maxim de acestă băutură, este important să o prepari corect. În acest sens, trebuie să iei în considerare câțiva factori care influențează rezultatul final.

În primul rând, trebuie să acorzi atenție calității apei utilizate pentru prepararea ceaiului. Apa potabilă curată (îmbuteliată) sau apa filtrată sunt cele mai bune alegeri. Pentru a face totul corect, trebuie să folosești o ceainică din ceramică sau sticlă, care nu afectează gustul și aroma ceaiului. De asemenea, este important să dozezi corect frunzele de ceai și să respecți timpul de infuzare, care poate varia în funcție de tipul de ceai. Acest tip de ceai este extrem de greu de stricat, cu toate acestea, recomandăm să urmezi următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 90-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 3-4 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Nu trebuie să lași ceaiul negru să se infuzeze prea mult timp, deoarece acest lucru poate duce la amărăciune și supraîncărcare a gustului. Timpul ideal de infuzare pentru ceaiul negru este între 30 de secunde și 3 minute (în funcție de tipul de ceai ales). De asemenea, nu trebuie să adaugi prea mult zahăr sau lapte în ceai (în general, suntem împotriva folosirii zahărului), deoarece acest lucru poate ascunde aroma bogată a ceaiului. Dacă ai mai multe întrebări, vom fi întotdeauna bucuroși să le răspundem, scrie-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Pu-erh presat pentru drum, 100gr.

Ună opțiune excelentă pentru cei neliniștiți, călători prin viață. Din cauza lockdown-urilor constan...
325.00 MDL

Chahai CP-16, 350 ml., 0gr.

Acesta este un Chahai pentru o companie mare. Este suficient pentru 6-7 persoane. Dacă sunteți noroc...
450.00 MDL

"1000 și 1 noapte", 50gr.

Ceaiul negru din Ceylon cu bucăți de portocală și cireșe, petale de flori de portocală și iasomie....
95.00 MDL

Ceai "Wuyi Zhou Gui" (Scorțișoară din Munții Wuyi), 50gr.

Numele acestui ceai este ca un vers dintr-un haiku: "Scorțișoară din Munții Wuyi". Și totul în el es...
175.00 MDL