Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Ceai roșu Dian Hong în lămâie, 10gr.

Regiune: Китай Юньнань
(2 evaluări)
75.00 MDL

Chinezii au creat acest ceai special pentru noi, pentru cei care iubesc ceaiul cu lămâie. O combinație perfectă - ceaiul negru Dianhong și coaja de lămâie chinezească. Amăreala ceaiului și aciditatea lămâii - tot ce ai nevoie iarna pentru a te încălzi. O felie de lămâie cântărește în medie 10 grame. Poate fi infuzată întreagă sau ruptă în bucăți. Îmi place mai mult întreagă.

Caracteristici

  • Intensitate: 7/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 5/10
  • Tip ceai: Ceaiul rosu
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Ceaiul roșu chinezesc, cunoscut și sub denumirea de ceai roșu Hunan (ceai negru în Europa), este una dintre cele mai populare sortimente de ceai din lume. Acesta se remarcă prin gustul și aroma sa puternice, precum și prin conținutul de substanțe benefice. Cu toate acestea, prepararea corectă a ceaiului roșu are un rol important în menținerea calității și gustului său, precum și în obținerea beneficiilor maxime pentru sănătate.

În primul rând, ar trebui să acordați atenție calității apei. Folosirea unei ape necorespunzătoare poate afecta semnificativ gustul și aroma ceaiului roșu, precum și valoarea sa. Este ideal să utilizați apă filtrată sau apă potabilă de înaltă calitate. Nu se recomandă utilizarea apei care conține exces de minerale, clor, deoarece acestea pot afecta puternic gustul și aroma ceaiului. Deși este extrem de dificil să stricați ceaiul roșu, recomandăm să urmați următoarele reguli (atunci când îl preparați prin metoda turnării):

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-120 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 3-5 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În final, prepararea corectă a ceaiului roșu chinezesc nu numai că garantează gustul și aroma sa puternice și profunde, precum și beneficiile maxime pentru sănătate, dar necesită și alegerea și utilizarea corectă a apei. Utilizarea apei de calitate cu temperatura optimă este un factor important pentru a obține cele mai bune rezultate în prepararea ceaiului roșu chinezesc. Dacă aveți întrebări, vă vom fi întotdeauna disponibili să vă răspundem la ele, scrieți-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Xiao Cha "Gurmet" cu lotus, 50gr.

În trecut, Pu Erh se fermenta în timpul transportului și depozitării premergătoare vânzării. Dar în ...
175.00 MDL

Gu Yi "Bulang Jingdian Menghai Yuanwei", 357gr.

Aspectul exterior - ambalaj rotund și îngrijit cu o greutate de 357 g. Presarea este de densitate me...
700.00 MDL

"Citrus Melon", 50gr.

Ceai verde chinezesc cu adaos de frunze de stevie, bucățele de căpșuni și petale de gălbenele....
100.00 MDL

Ceainic Sama Doyo SAG-10, 750 ml, 0gr.

Elegantul și înaltul recipient poate conține 750 de mililitri de ceai aromat. Este o invenție super-...
850.00 MDL