Shen Puer «Bing Dao King», EAST VERVE, 100gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
Preț: 750.00 MDL

Shen Puer "Regele Bing Dao", prezentat de EAST VERVE, reprezintă o colecție unică a primăverii anului 2014, creată din materie primă exclusivă, colectată din zona satului Bing Dao (Insula Gheții). Producția, făcută din primele lăstari de primăvară care cresc sălbatic la altitudini între 2200 și 2750 metri în pădurile tropicale din nord-vestul Yunnan, în zona Menku Da Xue Shan, acest ceai are o adâncime de gust și aromă incomparabilă. Fabricat de Yunhai Guvha Eco-Tea Industry, ceaiul "Regele Bing Dao" este o plăcuță de 100 de grame, care se desface ușor în fragmente alungite, dezvăluind frunzele maro-închis decorate cu muguri argintii și tulpini elegante. Acest ceai se distinge printr-un delicat parfum lemnos-fructat în stare uscată și dobândește un buchet puternic și bogat atunci când este infuzat, combinând note lemnoase, fructate, picante, de ciuperci și balsamice. Profilul gustativ al acestui shen puer este dificil de descris în cuvinte: este moale și alunecos, în același timp mătăsos și bogat, cu nuanțe subtile de aciditate fructată și condimente. Cu timpul, gustul se deschide tot mai mult, dobândind o astringență bogată și o adâncime complexă. Aroma amintește de un compot de fructe complex cu adăugare de ierburi aromatice, iar aftertaste-ul lasă o impresie revigorantă și suculentă. Pentru infuzarea corectă se recomandă utilizarea apei la temperatura de 95-100°C, folosind un gaiwan sau un ceainic special din argilă poroasă. Proporția optimă este de 4-5 grame de ceai la 100 ml de apă, crescând treptat timpul de infuzare cu fiecare nouă preparare. "Regele Bing Dao" poate suporta peste 10 infuzări, oferind o experiență de ceai de înaltă clasă: bogată, moale, cu un aftertaste lung și plăcut, fiind în același timp ușor de preparat și având un efect tonifiant.

Caracteristici suplimentare

  • Intensitate: 4/10
  • Anul producerii: 2014
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Puer verde (Shen)

Cum se prepară corect

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 75-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 7-11 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Mix de fructe «Livada de cirese», 50gr.

Amestec natural de fructe pe bază de hibiscus, cu bucăți de măceșe, mere și cireșe, coajă de portoca...
90.00 MDL

Bolul DH-P013 «Vânt Wabi-Sabi Daoism», 60 ml.

Bolul DH-P013 "Vânt Wabi-Sabi Daoism" cu un volum de 60 ml impresionează prin concizia sa. Nu are de...
300.00 MDL

Ceainic QH-TC19 «Amber», 300 ml.

Vă prezentăm ceainicul QH-TC19 "Amber" cu un volum de 300 ml. În acest model a fost folosită culoare...
375.00 MDL

Yanagi Bancha Fujieda, 50gr.

Yanagi Bancha Fujieda este ceaiul nostru japonez de zi cu zi, cu calități unice. Acesta aparține var...
125.00 MDL