Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shu Puer Cha Ji "Echinocțiul", 200gr.

Regiune: Yunnan, Menghai
(3 evaluări)
400.00 MDL

"Răspunderea" - un exemplu minunat al armoniei, gustului excelent și calității ceaiului Pu-Erh. Acesta a fost preparat într-o mică, dar foarte interesantă fabrică de ceai Cha Ji. Un amestec special și măiestrit realizat de profesioniști în domeniu. Și nu sunt vorbe în vânt! La baza acestuia sunt trei tipuri de materii prime excelente: Mozyan Guntin (30%), Lanzhan Mianliao (30%) și Manhai Teji (40%). Rezultatul acestei "mixologii" a fost un Pu-Erh excelent, care își justifică pe deplin numele. Ceaiul include aspectele fiecărui tip de materie primă, fără a exclude nuanțele fiecăruia. O armonie și un gust echilibrat deplin. Aspectul ceaiului - un Pu-Erh mic, cu o greutate de 200 de grame. Presarea este suficient de moale, iar materia primă se desface ușor cu un cuțit de Pu-Erh sau cu un ac, precum și cu mâinile. La desprindere, materia primă este curată, uniformă și abundentă în pete roșiatice - muguri de ceai. Aroma frunzei uscate este plină de prospețime, expresivitate și subtilitate. De asemenea, are subtile nuanțe de nucă, ciocolată neagră, scoarță de copac, fructe de pădure și condimente. Buchetul ceaiului preparat este foarte moale, dar totuși expresiv, curat, dens și armonios. Aici, gama de arome lemnoase și condimentate este delicat completată de nuanțe de nucă de pădure, ușor amărui, ciocolată neagră, aciditatea fructelor de pădure și un buchet de condimente orientale, mușchi de pădure și rășini de copaci. Aroma este calmă, echilibrată, curată, ușor dulceagă. Gustul este neted, catifelat, rotund și moale. Postgustul este cald, jucaus, cu o aciditate delicată. Dacă ați căutat de mult timp un Pu-Erh moale, dar totuși plin și gustos, "Răspunderea" este ceaiul perfect pentru această rolă.

Caracteristici

  • Intensitate: 7/10
  • Anul producerii: 2020
  • Concentratie la infuzare: 7/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-98 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 15-20 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 6-8 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Zhou Gui din Munții Wee, 50gr.

Frunza de ceai de tip "Cătină" (cunoscută și sub numele de "zhou gui", "cătină chineză" sau Cinnamom...
255.00 MDL

Ceainic Sama Doyo SAG-10, 750 ml, 0gr.

Elegantul și înaltul recipient poate conține 750 de mililitri de ceai aromat. Este o invenție super-...
850.00 MDL

Ceai albastru thailandez "Anchan", 50gr.

Anchan, cunoscut și sub numele de ceai albastru, sunt boboci uscați ai lianei erbacee Clitoria terna...
160.00 MDL

"Dian Hong", 50gr.

Ceaiul, considerat de înaltă calitate, se remarcă prin predominanța mugurilor aurii și conținutul de...
125.00 MDL