Rășină Shu Puer (Cha Gao Shu), 50gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
Indisponibil

Rășina Pu-erh - 茶膏 (Cha Gao - traducere literală - "pastă de ceai") - este un produs unic de ceai. A apărut în secolul al VII-lea d.Hr. (bineînțeles, în China). Voi povesti mai jos despre istoria și diferite lucruri interesante despre Cha Gao, acesta este esența. Este un extract de Pu Erh, care deține toate proprietățile benefice (micronutrienți, polifenoli, etc.) ale părintelui său - ceaiul cu același nume. Singurul lucru care lipsește din rășină este amărăciunea, caracteristică Pu Erh. Dizolvați 1 gram în 500 de grame de apă și savurați. Dacă Cha Gao nu s-a dizolvat complet - nu ezitați să infuzați din nou. Poate fi infuzat și cu apă rece. Va fi cu adevărat minunat în timpul verii.

Caracteristici

  • Intensitate: 5/10
  • Anul producerii: 2022
  • Concentratie la infuzare: 1/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 90-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 3-6 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 1 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Oolong cu aromă de ciocolată și portocală, 50gr.

Combinația clasică de ciocolată și portocală. Îmi amintesc că în copilărie am gustat pentru prima da...
190.00 MDL

Dian Hong «Trei pagode» (Tuo Cha), 100gr.

Dian Hong - simbolul luptei continue a Chinei pentru un loc sub soare alături de lumea occidentală. ...
300.00 MDL

Бамбуковый венчик для матча, 120 ворсинок, 1gr.

Бамбуковый венчик для матча с 120 ворсинками - это превосходный инструмент, который рекомендуется ис...
425.00 MDL

Chun Hao «Puful de primăvară», Menghai, 186gr.

Cel mai bun Pu Erh pentru călătorii. În primul rând, cântărește doar 186 de grame - jumătate dintr-u...
675.00 MDL