Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shu Puer Cha Ji "Începutul", 200gr.

Regiune: Yunnan, Menghai
(5 evaluări)
400.00 MDL

"Începutul" - un Pu-Erh impecabil de la fabrica Cha Ji. Este una dintre ale noastre preferate și o perlă demnă de colecție. Totul este perfect în acest ceai - materia primă, prelucrarea sa, aroma, gustul, postgustul și starea de ceai. Pentru a-l crea, meșterii au selectat materie primă din soiurile Manhai Tea Zi și Bulangshan No.1. Proportiile perfect echilibrate ale celei mai bune materii prime din cele două regiuni au creat un gust uimitor, memorabil încă de la prima înghițitură. Aspectul ceaiului este o ambalare îngrijită, cu o greutate de 200 g, formată din multe muguri de ceai și frunze carnoase și frumoase. Presarea este destul de ușoară, ceaiul se desface ușor cu mâinile în mici bucle. La rupere, materia primă este uniformă, frumoasă, fără obiecte străine. Aroma frunzelor uscate este delicată, expresivă, subtilă, cu nuanțe de coajă uscată, condimente și ciocolată neagră. Buchetul ceaiului preparat este sobru, curat, expresiv, suculent, surprinzând prin caracterul și adâncimea sa. Stilul recognoscibil Manhai se împletește într-un mod interesant și armonios cu carisma Bulangshan, formând un gust și o aromă incredibilă, curată, bogată și puternică. Postgustul persistă mult timp cu nuanțe calde, cu o ușoară amărăciune și dulceață delicată. Un ceai excelent pentru ceremoniile tale de ceai relaxante de zi cu zi. Este un ceai lipsit de pretenții, ușor de înțeles încă de la prima înghițitură, potrivit pentru cei care apreciază în primul rând un gust bun și un efect expresiv și plăcut. Încălzește plăcut, îți umple de energie, îți proaspătă percepția și te pregătește perfect pentru muncă.

Caracteristici

  • Intensitate: 7/10
  • Anul producerii: 2020
  • Concentratie la infuzare: 8/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-98 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 5-15 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 7-8 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Pu-erh presat pentru drum, 100gr.

Ună opțiune excelentă pentru cei neliniștiți, călători prin viață. Din cauza lockdown-urilor constan...
325.00 MDL

Gaiwan din argila Yixing, 60 ml., 0gr.

De obicei, din luturi în nuanțe deschise se beau ceaiuri ușoare - ceai alb, ceai verde și ceaiuri oo...
350.00 MDL

Ciocolata fierbinte "Alpen Spice", 250gr.

Suntem pregătiți să plecăm într-o călătorie culinară prin pajiștile alpine? Vă prezentăm "Alpen Spic...
140.00 MDL

"Copaci sălbatici", Yunnan, 100gr.

Ceaiul de la plantații a fost băut de toată lumea. Însă, pu-erh-ul de la arborii sălbatici din Yunna...
350.00 MDL