Shu Puer Cha Ji «Cel mai bun din Lincang», 200gr.

Regiune: Yunnan, Menghai
(3 evaluări)
Indisponibil

Când ești "Cel mai bun din Lincang", ai o responsabilitate enormă asupra ta. Pentru ca acest Pu-Erh să fie perfect, a trebuit să se folosească o materie primă excelentă din Lincang Mianliao (70%) și să se adauge 30% Jin Ya. Apoi, amestecul obținut a fost prelucrat impecabil în fiecare etapă tehnologică. Maestrul fabricii Cha Ji a reușit să facă o treabă excelentă în acest sens. Și rezultatul este acest Pu-Erh superb din Lincang, ale cărui caracteristici sunt pe deplin justificate de numele său. Din punct de vedere vizual, avem de-a face cu un ambalaj mic, cu o greutate de 200 g. Presarea este foarte ușoară și ceaiul poate fi desfăcut cu ușurință cu un cuțit de Pu-Erh sau cu un ac. Însă chiar și cu mâinile, ceaiul se rupe fără dificultăți. La rupere, materia primă este curată, fără praf și reziduuri. Aroma frunzei uscate este blândă, delicată, condimentată și lemnoasă, cu subtile nuanțe de ciocolată neagră. Buchetul ceaiului preparat este moale, rotund, "liniștit", consistent, lemnoasă, cu accente de pădure de toamnă, fructe de pădure, condimente și fructe uscate. Aroma este subtilă, delicată, suculentă, umedă, dulce și cu nuanțe de fructe uscate. Gustul este neted, curat, cu o ușoară amărăciune și nuanțe lemnoase. Postgustul este cald, învăluitor, cu o plăcută senzație de răcorire mentolată. Dacă vă plac pu-erh-urile moi, liniștite și "nu prea puternice", cu siguranță vă veți bucura de acest ceai. Aroma și gustul delicat încălzesc nu doar corpul, ci și sufletul. Este o soluție ideală pentru a savura ceaiul în orice moment al zilei.

Caracteristici

  • Intensitate: 7/10
  • Anul producerii: 2020
  • Concentratie la infuzare: 7/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)

Informații suplimentare

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-98 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-20 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 5-7 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

«Luna și stele», Ding Xing, 357gr.

Este un Pu-Erh super tare și unul dintre cele mai vechi pe care le avem. La prima vedere, pare, desi...
950.00 MDL

Guntin «Arborele Dragonului», 357gr.

În mod meritat, această ceainică a câștigat titlul de Gongting. Uitați-vă la această colecție de mug...
1750.00 MDL

«Epoca Marii Puteri – Dinastia Ming», 357gr.

Dinastia Ming a fost o perioadă de înflorire a statului chinez. În acest timp a fost complet constru...
1200.00 MDL

Dian Hong «Gust luminos», 100gr.

Probabil unul dintre cele mai aromate Dianhong-uri. Mirosul proaspăt al ceaiului aburit plutește în ...
325.00 MDL