Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shu Puer Cha Ji "Cel mai bun din Lincang", 200gr.

Regiune: Yunnan, Menghai
(3 evaluări)
400.00 MDL

Când ești "Cel mai bun din Lincang", ai o responsabilitate enormă asupra ta. Pentru ca acest Pu-Erh să fie perfect, a trebuit să se folosească o materie primă excelentă din Lincang Mianliao (70%) și să se adauge 30% Jin Ya. Apoi, amestecul obținut a fost prelucrat impecabil în fiecare etapă tehnologică. Maestrul fabricii Cha Ji a reușit să facă o treabă excelentă în acest sens. Și rezultatul este acest Pu-Erh superb din Lincang, ale cărui caracteristici sunt pe deplin justificate de numele său. Din punct de vedere vizual, avem de-a face cu un ambalaj mic, cu o greutate de 200 g. Presarea este foarte ușoară și ceaiul poate fi desfăcut cu ușurință cu un cuțit de Pu-Erh sau cu un ac. Însă chiar și cu mâinile, ceaiul se rupe fără dificultăți. La rupere, materia primă este curată, fără praf și reziduuri. Aroma frunzei uscate este blândă, delicată, condimentată și lemnoasă, cu subtile nuanțe de ciocolată neagră. Buchetul ceaiului preparat este moale, rotund, "liniștit", consistent, lemnoasă, cu accente de pădure de toamnă, fructe de pădure, condimente și fructe uscate. Aroma este subtilă, delicată, suculentă, umedă, dulce și cu nuanțe de fructe uscate. Gustul este neted, curat, cu o ușoară amărăciune și nuanțe lemnoase. Postgustul este cald, învăluitor, cu o plăcută senzație de răcorire mentolată. Dacă vă plac pu-erh-urile moi, liniștite și "nu prea puternice", cu siguranță vă veți bucura de acest ceai. Aroma și gustul delicat încălzesc nu doar corpul, ci și sufletul. Este o soluție ideală pentru a savura ceaiul în orice moment al zilei.

Caracteristici

  • Intensitate: 7/10
  • Anul producerii: 2020
  • Concentratie la infuzare: 7/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-98 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-20 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 5-7 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

"Iasomie Neagra", 50gr.

Dacă aveți o iubire specială pentru ceaiul de iasomie, atunci vă puteți bucura. Iată-l - idealul vos...
160.00 MDL

"Sihara", 50gr.

"Sihara" este un ceai negru unic, originar din Ceylon, cultivat în splendida plantație Sihara de pe ...
95.00 MDL

Ceai comemorativ în onoarea transferului Macao-99, 500gr.

Istoria Macao este instructivă și plină de aluzii. Ea a inclus închirierea insulei de către Portugal...
1750.00 MDL

"Phoenix și Dragon din Bingdao", 100gr.

Vă prezentăm încă un Fănix și un Dragon - de data aceasta din Bindao, un mic sat pe care localnicii ...
325.00 MDL