Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Ceai alb Gong Mei într-un trunchi de bambus, 5gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
20.00 MDL

În cercul de iubitori ai ceaiului circulă multe versiuni despre ce este de fapt Gun Mei și cu ce se bea. Unii spun că în antichitate acest ceai era băut doar de împărați și că Gun Mei era un tribut plătit de aceștia. Alții spun că este cea mai scăzută categorie de ceai alb. Cum de obicei, nimeni nu știe cu adevărat nimic despre ceai, în afară de chinezi. Și iată ce am aflat de la un degustător chinez de ceai. Să ne amintim clasificarea clasică: 1. Mugur - Bai Hao Yin Zhen sau Ace de Argint 2. Mugur și 1-2 frunze - Bai Mu Dan sau Păun Alb 3. 2-4 frunze fără mugur - Shou Mei sau Sprâncene de bătrân 4. Mugur și 1-3 frunze (în funcție de grad) - Yue Guan Bai sau Lumina Lunii Albă. Dar toate aceste soiuri aparțin arborilor mari Fuding Da Bai și Jinggu Da Bai (în cazul lui Yue Guan Bai). În schimb, Gun Mei este cules de pe arbustul mic Fuding Xiao Bai sau arbustul mic din Fuding. Frunzele sunt mult mai mici și recoltarea este mai dificilă. Prin urmare, se recoltează împreună cu 3-4 frunze și mugur. Deci, în esență, Gun Mei este o versiune ușor inferioară a lui Bai Mu Dan sau Yue Guan Bai. Totuși, este un soi distinct și are ceva din gustul ulun-urilor. Este doar o observație personală. Încercați-l și scrieți-vă părerea în recenzii, cum vi se pare acest ceai?

Caracteristici

  • Intensitate: 1/10
  • Anul producerii: 2022
  • Concentratie la infuzare: 3/10
  • Tip ceai: Ceaiul alb (Bai Cha)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Ceaiul alb chinezesc, cunoscut și pentru notele sale delicate și proaspete de gust, este una dintre cele mai valoroase tipuri de ceai din lume. Se caracterizează printr-un gust luminos, curat și un parfum, precum și prin conținutul de multe substanțe benefice. Prepararea corectă a ceaiului alb joacă un rol important în păstrarea calității și gustului său, precum și în obținerea beneficiilor maxime pentru sănătate.

În primul rând, este important să acordați atenție calității apei. Utilizarea apei de calitate slabă poate afecta semnificativ gustul și aroma ceaiului alb, precum și să reducă valoarea acestuia. Este ideal să se utilizeze apă filtrată sau apă potabilă de înaltă calitate. Nu se recomandă utilizarea apei care conține un exces de minerale, clor, deoarece acestea pot influența puternic gustul și aroma ceaiului. Ceaiul alb necesită o abordare specială, așa că vă recomandăm să urmați următoarele reguli (se referă la prepararea ceaiului prin metoda turnării):

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 75-80 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 4-8 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În cele din urmă, prepararea corectă a ceaiului alb chinezesc nu numai că garantează gustul său luminos și proaspăt, aroma și beneficiile maxime pentru sănătate, dar necesită și o alegere și utilizare corectă a apei. Utilizarea apei de calitate cu temperatura optimă este un factor important pentru a obține cele mai bune rezultate în prepararea ceaiului alb chinezesc. Dacă aveți întrebări suplimentare, vom fi întotdeauna bucuroși să vă răspundem, scrieți-ne în Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Ceai presat "Da Hong Pao", 100gr.

Legendarul oolong este acum disponibil și în formă presată. Este o placă de 100 g de Da Hong Pao de ...
450.00 MDL

Darjeeling de toamnă din Grădina Speranței Margarets, 50gr.

Hei, băieți! Avem un ceai pe care cu adevărat merită să-l încercați! Darjeelingul de toamnă din grăd...
125.00 MDL

Zhuan Cha "Dragonul №19", 100gr.

Puerh-ul emblematic de la Jīn Lún. Materie primă de la Ménghǎi, maturată timp de 2 ani - o amestecăt...
380.00 MDL

Ceai "Wild Honeybush", 50gr.

Honeybush - rudă a ceaiului Rooibos. Dar în timp ce Rooibos poate fi crescut în grădină, cu Honeybus...
120.00 MDL