Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Ceai alb Bai Mu Dan "Bujor alb", 100gr.

Regiune: Yunnan
(3 evaluări)
Indisponibil

Бай Му Дань (Белый пион, Bai Mu Dan) является одним из представителей элитных китайских белых чаёв, очень объемный по причине естественной формы скрутки крупных листьев. Его родиной являются горы Уишань провинции Фуцзянь. После заваривания Бай Мудань приобретает приятный и слегка сладковатый аромат. Его невозможно спутать с каким-либо другим. Нежность и фруктовые нотки способны зарядить организм бодростью и жизненными силами. Неспешно наслаждаясь напитком с закрытыми глазами можно понять, здесь нашлось место березовому соку, карамельной сладости, хвое, терпкости и свежести талого стана.

Caracteristici

  • Intensitate: 5/10
  • Anul producerii: 2020
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Ceaiul alb (Bai Cha)

Informații suplimentare

Ceaiul alb chinezesc, cunoscut și pentru notele sale delicate și proaspete de gust, este una dintre cele mai valoroase tipuri de ceai din lume. Se caracterizează printr-un gust luminos, curat și un parfum, precum și prin conținutul de multe substanțe benefice. Prepararea corectă a ceaiului alb joacă un rol important în păstrarea calității și gustului său, precum și în obținerea beneficiilor maxime pentru sănătate.

În primul rând, este important să acordați atenție calității apei. Utilizarea apei de calitate slabă poate afecta semnificativ gustul și aroma ceaiului alb, precum și să reducă valoarea acestuia. Este ideal să se utilizeze apă filtrată sau apă potabilă de înaltă calitate. Nu se recomandă utilizarea apei care conține un exces de minerale, clor, deoarece acestea pot influența puternic gustul și aroma ceaiului. Ceaiul alb necesită o abordare specială, așa că vă recomandăm să urmați următoarele reguli (se referă la prepararea ceaiului prin metoda turnării):

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 60-80 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 60-120 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 6-10 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 3-5 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În cele din urmă, prepararea corectă a ceaiului alb chinezesc nu numai că garantează gustul său luminos și proaspăt, aroma și beneficiile maxime pentru sănătate, dar necesită și o alegere și utilizare corectă a apei. Utilizarea apei de calitate cu temperatura optimă este un factor important pentru a obține cele mai bune rezultate în prepararea ceaiului alb chinezesc. Dacă aveți întrebări suplimentare, vom fi întotdeauna bucuroși să vă răspundem, scrieți-ne în Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Ceai "Oolong cu căpșuni", 50gr.

Căpșunile sunt cele mai delicioase fructe. De aceea am așteptat cu nerăbdare acest oolong. Și nu deg...
200.00 MDL

Guntin "Arborele Dragonului", 357gr.

În mod meritat, această ceainică a câștigat titlul de Gongting. Uitați-vă la această colecție de mug...
1750.00 MDL

"Maimuța de aur", 50gr.

Ceaiul roșu unic "Maimuța de Aur" din provincia Yunnan se află printre cele mai bune zece ceaiuri ne...
170.00 MDL

"Lăncile din QuDin", 50gr.

Ceaiul special chinezesc, al cărui nume se traduce literalmente ca "iarba amară". Ceaiul "Kou Qing" ...
143.00 MDL