Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shu Puer "Băutul de ceai al bătrânilor", copaci vechi din Kunming, 357gr.

Regiune: China Yunnan
(1 evaluare)
680 MDL 875.00 MDL Salvați: 195 MDL

În ultima vreme ne străduim să alegem Pu-Erh-uri în perechi: Shen și Shu. Ca să nu separăm familia :-) În primul rând, astfel putem evalua potențialul de îmbătrânire al lui Shen. În al doilea rând, putem compara cum influențează procesul accelerat de îmbătrânire materia primă. Dacă ești la fel de curios ca și noi, ești binevenit! Acesta este fratele lui Shen, "Banchetul bătrânilor". A ieșit un membru de familie rapid înaintat în vârstă, interesant și plin de savoare. Putem spune că viața l-a zgâriat, dar nu l-a stricat. :-)) Merită să îl încerci.

Caracteristici

  • Intensitate: 5/10
  • Anul producerii: 2017
  • Concentratie la infuzare: 5/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-40 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 3-5 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Frunze de dud fermentate (GABA), 50gr.

S-au mai inventat ceva, în curând orice va fi fermentat și băut! Oamenii lipsiți de înțelepciune ar ...
125.00 MDL

Ceainic Sama Doyo SAG-08, 500 ml, 0gr.

Adăugați o notă de zen asiatic în ritmul vostru de viață. Preparați o atmosferă în această cană de c...
850.00 MDL

Mix de fructe "Fructe insolente", 50gr.

Amestecul de fructe, format din bucăți de mere, papaya, coacăze și petale de hibiscus, este ceea ce ...
125.00 MDL

Ceai "Lemongrass", 50gr.

Lemongrass (iarba de lămâie sau sorgo de lămâie) este una dintre cele mai populare băuturi revigoran...
80.00 MDL