Shu Puer «Băutul de ceai al bătrânilor», copaci vechi din Kunming, 357gr.

Regiune: China Yunnan
(1 evaluare)
680 MDL 875.00 MDL Salvați: 195 MDL

În ultima vreme ne străduim să alegem Pu-Erh-uri în perechi: Shen și Shu. Ca să nu separăm familia :-) În primul rând, astfel putem evalua potențialul de îmbătrânire al lui Shen. În al doilea rând, putem compara cum influențează procesul accelerat de îmbătrânire materia primă. Dacă ești la fel de curios ca și noi, ești binevenit! Acesta este fratele lui Shen, "Banchetul bătrânilor". A ieșit un membru de familie rapid înaintat în vârstă, interesant și plin de savoare. Putem spune că viața l-a zgâriat, dar nu l-a stricat. :-)) Merită să îl încerci.

Caracteristici

  • Intensitate: 5/10
  • Anul producerii: 2017
  • Concentratie la infuzare: 5/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-40 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 3-5 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Ceai Rooibos «Kalahari», 50gr.

Băutura etnică sud-africană "Rooibos Kalahari" este un rooibos clasic cu adaos de ceai verde, lapach...
125.00 MDL

Набор чашек Dew, 350 мл., 4 шт., 1gr.

Представляем вашему вниманию элегантный набор из четырех чашек Dew объемом 350 мл каждая. Эти стильн...
500.00 MDL

«Elefantul din Feng Zhai», 357gr.

Sishuanbanna - locul preferat al elefanților chinezi. Îi place să se plimbe de la Myanmar prin China...
1500.00 MDL

Boabe de cacao măcinate «Ecuador Hacienda Victoria Small», 227gr.

Măcinarea boabelor de cacao este o dezvoltare nouă și unică. Spre deosebire de pudra de cacao, care ...
400.00 MDL